Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо не се говори за хванатите в Алепо офицери на западната коалиция воюващи на страната на «Ал Кайда»?

Виктория Легранова, експерт по въпросите на международната сигурност: Миналата седмица бе публикувана информация, че сирийските специални части в Алепо са хванали над 130 офицери на западната коалиция.

Да, знам това. Много хора не са доволни, че тази информация е публикувана. В Украйна също. Там вече загинаха стотици чуждестранни инструктори и наемници. Полската частна военна компания «ASBS Othago» воюва на страната на украинските националистически батальони в Донбас, както и на страната на «умерената опозиция» в Сирия — т.е. на страната на «Ал Кайда». Това са фактите.

Защо тогава тези факти не се обнародват официално?

За да не тръгне Западът на открита война. Т.е. ако днес това е някаква странична война, то при обнародването на официално ниво Западът няма да има друг изход, освен да започне пряка война. Затова пряката дискредитация на западните спецслужби или подобни организации невинаги има позитивен ефект.

В случая трябва да се мисли от гледна точка на военно-политическото ръководство. А това означава, че винаги трябва да се търсят варианти за споразумение. За да не започне световна война. Да, може да се направи крачка назад. Още повече в ситуация, в която администрацията на САЩ се подменя, т.е. политическата ситуация се променя.

На 19 декември в Брюксел се откри заседание на Съвета Русия-НАТО. За тази година това е третата среща. Какво трябва да се очаква?
.
Не считам, че си струва да очакваме някакви извънредни споразумения. Целта на подобни срещи е да се запази политическият диалог и да продължи размяната на мнения по злободневните въпроси.

Мога да предположа, че Русия ще постави въпроса за разширяването на натовския контингент в Полша и Прибалтика. Вероятно ще бъде повдигат и въпросът за Украйна, в смисъл на това, че Киев трябва да следва буквата и духа на Минските споразумения. Тук НАТО може да съдейства на политическия процес. Но работата е в това, че нашите мнения са на различните страни на барикадата.

Независимо от това, на информационно и политическо ниво ще се говори за запазване на диалога.

Важно е Русия да постави на други основи отношенията си с НАТО. Това касае и работата на информационния център на НАТО в Москва, който, ако бъде възстановен, то трябва да е в друг формат.

Когато НАТО открива свое представителство зад граница, то трябва да се занимава, например, със съгласуване на маршрутите на корабите. Трябва да има пряк контакт с генералния щаб на РФ. На този етап НАТО не прави това. / News Front ПП

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!