Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Либералите в САЩ са в паника! Повторното преброяване вдига резултата на Тръмп. Кампанията на левичарите в САЩ се провали!

Тръмп

Джил Щайн от Зелената партия постигна единствено първата си съкрушителна загуба в похода си (заедно с кандидатката на демократите Хилари Клинтън) за повторно преброяване на гласовете в ключови щати, които дадоха победата на кандидата на републиканците Доналд Тръмп, пише "Дейли мейл".

Повторното преброяване струваше милиони долари, но Щайн и Хилари трябва да преглътнат горчивия хап - то показа единствено, че Доналд Тръмп е спечелил 162 гласа повече, отколкото първоначално му бяха присъдени.

Щайн поиска повторно преброяване в три щата, в които Хилари беше сочена за фаворит, но загуби от Тръмп.

Победата на Тръмп в Уискънсин беше потвърдена в понеделник, след повторното преброяване, което показа, че той има преднина от над 22 000 гласа - със 162 повече от първичното броене.

Щайн се опита да опровергае резултатите с довода, че машинното гласуване е било податливо на хакерски атаки. Без никакви доказателства. Тя плати за повторното преброяване, но без успех, посочват американските медии.

Кандидатката на "Зелените" спечели около 1% от гласовете във всеки от щатите, в които Тръмп спечели срещу Хилари Клинтън с малка разлика и се опита да оспори резултата, явно в полза на кандидатката на демократите.

В Уискънсин тя обаче се сблъска със суровата буква на закона, който я върна в реалността, коментират американски медии. 

Най-тежкият удар дойде от Уискънсин. Повторно бяха преброени около 3 милиона гласа. В резултат Тръмп добави нови 162 вота за себе си и разликата остана над 22 000. Крайният резултат се промени с около 0.06%.

В Пенсилвания, съдията Пол Даймънд заяви, че има поне 6 довода, за да отхвърли искането на Зелената партия. Той определи, че "съмненията за хакване на изборните резултати в щата граничат с ирационалното". Даймънд е назначен на поста от бившия президент Джордж Буш-младши, припомнят американските медии.

"И най-вече, няма никакви съществени доказателства, че е имало "хакване" и че избирателната система на Пенсилвания е била компрометирана по някакъв начин", написа Даймънд в решението си. 

В Пенсилвания, Тръмп победи Хилари Клинтън с около 44 000 гласа от общо над 6 милиона гласували.

В щата Мичиган федерален съдия спря повторното преброяване на гласовете миналата седмица след три дни от началото на акцията, предизвикана от "Зелените" и демократите. Тръмп победи в Мичиган с около 11 000 гласа от гласували общо около 4,8 милиона.

Превод и редакция: Епицентър.БГ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!