Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асад: Западът се мъчи да спре настъплението ни против ИДИЛ

Призивите на Запада към Русия да повлияе върху Сирия свидетелстват за стремежа му да спре настъплението на сирийската армия против ИДИЛ, заяви Башар Асад.
Президентът на Сирия е дал голямо интервю за руската англоезична телевизия RT (Ар Ти - бившата "Раша тудей"), което ще бъде излъчено по-късно днес. РИА Новости цитира откъси.

Миналата седмица лидерите на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Канада и САЩ, в съвместна декларация призоваха Русия и Иран да повлияят върху властите в Сирия в ситуацията с Алепо.

„В политиката винаги е важно да се чете между редовете – казва по този повод сирийският президент и предлага „превод” на западната декларация: „Ако обичате, прекратете настъплението на сирийската армия против терористите”.

„Това е смисълът на тяхното изявление, забравете всичко останало – подчертава Асад и продължава своя "превод":

"Вие стигнахте твърде далеч... не бива така. Вие трябва да кажете на сирийците да прекратят това, ние трябва да убием терористите..."

Нападението на терористите към град Палмира на 10 декември беше отговор на настъплението на правителствените сили в Алепо, казва освен това сирийският президент.

"Ако погледнете времето на тяхното атака, то е свързано със ставащото в Алепо - пояснява Асад. - То е отговор на ставащото в Алепо, на придвижването на сирийската армия. И те искат, така да се каже, да подкопаят победата в Алепо и същото време да отвлекат вниманието на сирийската армия от Алепо, за да я насочат към Палмира."

dnes.dir.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!