Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Внимание! Ще настава ад на Балканите заради НАТО и Русия! Алиансът се заканва да използва сила!

Сръбски вестник твърди, че в Брюксел е изработен план за действие при извънредни ситуации

НАТО е готова да се намеси със сила на Балканите, за да предотврати евентуален етнически конфликт, пише petel.bg, позовавайки се на сръбският в. "Вечерне Новости".

Според изданието в щабквартирата на Алианса в Брюксел е разработен план за действие при извънредни ситуации в югоизточния край на Европа. Според документа намесата на Русия на полуострова има за цел да дестабилизира няколко държави в региона.

"Сърбите в Република Сърбия, а също в Босна и Херцеговина и Хърватия все по-често обръщат поглед към Москва", се посочва още в документа. Авторите на плана също припомнят за неотдавнашните арести на руски граждани в Сърбия, заподозрени за опит за преврат в Черна гора.

НАТО подчертава още една опасност. Това са гражданите на балканските държави, които са отишли да се бият на страната на Ислямска държава (ИД) и Ал Кайда в Близкия изток, и върнали се по родните си места. Само в Босна и Херцеговина през миналата година са заловени над 250 души заради връзки с радикални мюсюлмански групировки. Опасността е голяма, но ние сме готови да предприемем действия и да предотвратим въоръжен конфликт в този невротичен регион, пише още в документа, твърди белградското издание.

blitz.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!