Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия започна връщането на мигранти у нас, службите ни нямат агенти в лагерите

„Съдът в Дюселдорф сега се произнесе да връща сирийски семейства в първата държава, в която са били. Тоест при нас”, предупреди лидерът на БСП Корнелия Нинова. За България това означава обратното приемане на огромен брой хора – между 17 000 и 35 000 по различните преценки. Защо? Защото през 2014-2015 г. давахме на близо 100% от пресеклите незаконно границите ни бежански статут. Според Дъблинското споразумение, дори да са напуснали територията на нашата държава, другите страни имат право да ни ги връщат като на първите домакини на мигрантите. През изтеклите повече от 2 години управление кабинетът Борисов 2 не направи никакви усилия да промени, дори не предложи ревизия на това несправедливо към България положение.

„Това е тема за национално съгласие”, смята тя. „Ние от БСП предлагаме всички да спрем да се заиграваме, заради тясно партийния интерес и да се обединим около националния интерес пред този на г-жа Меркел. Призовавам всички да застанат на тази позиция. Искаме свикване на специално заседание в НС по тази тема. Ако трябва заседанието ще бъде закрито, заради класифицираната информация. Всеки, който не бяга от война и не е бежанец, да няма право да идва като такъв във страната. Искаме и ревизия на Дъблинското споразумение”, продължи председателката на БСП.

Единственият отговор на властта е експулсиране на около 50 афганистанци, а те са над половината от всичките прибиваващи у нас поне 7000 мигранти. За сравнение, Германия маха до 180 000 от общо 1,5 млн. бежанци. При нас процентът е малко над половин, при тях е над 15 на сто.

Тревога будят на този фон и информациите, които дават специалистите. Според бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров нашите служби не само нямат инфилтрирани агенти, те изобщо не работят в съществуващите 5 лагера у нас. Разузнаването и контраразузнаването ни на практика не разполагат и с хора, които владеят съответните езици, въпреки че мигрантската вълна влезе в четвъртата си година. Арабистите са двама-трима, липсват кадри с фарси, пущу и другата реч на пришълците. Неговите думи бяха потвърдени и от проф. Николай Радулов – екс секретар на МВР. Това значи, че дори да има терористични клетки в потока от несретници, а вероятността е огромна, няма как да знаем какво ни готвят „бежанците”.

19min.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!