Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Григор Лилов: 40 000 бежанци и мигранти ще бъдат заселвани у нас, на първо време…

Григор Лилов

Григор Лилов, Фейсбук

Бъчварова категорично заблуждава за парите от ЕС за мигрантите и за лагерите. От своя страна БСП и Илияна Йотова повдигнаха въпроса заради политическата целесъобразност на момента, а не толкова от грижа за България. Защо твърдя това ли? Защото днес БСП изнесе официалното писмо на еврокомисаря Аврамопулос с данните за парите и предназначението им, които опровергават Бъчварова. Хубаво! Трябва да се знае истината! Но защо не поставиха въпроса още през септември? А защо тогава?  Ами защото още тогава беше известно, че парите не са 160 млн. и че се дават не за границата, а за лагери за мигранти.

Пояснявам: на 18 септември, когато премиерът Борисов се хвалеше с тези „160 млн.“ за укрепване на границата, в пост за резултатите от срещата на ЕС в Братислава аз посочих, че парите не са толкова, а само 108 млн. (цитат от поста ми тогава „И едни 108 млн. с перспектива до 160 млн. евро спешна финансова помощ за България…“) И още един цитат пак от поста ми на 18 септември: „ЕС ще предостави 108 млн € в спешно финансиране за УКРЕПВАНЕ НА ПРИЕМНИЯ КАПАЦИТЕТ НА БЪЛГАРИЯ.“ (гл. букви са мои и са сложени още тогава) Това е солта – УКРЕПВАНЕТО НА ПРИЕМНИЯ КАПАЦИТЕТ НА БЪЛГАРИЯ!

То включва:
1. разширяване на сегашните и създаване на нови лагери за бежанци и мигранти
2. внедряване на компютърно-информационни системи за тези човешки потоци“

Е, сега фактите от онзи пост се потвърждават най-официално от политическата каста у нас. Възниква само един въпрос: къде са били те, когато още навремето беше известно за какво се дава тази финансова помощ? Защо не се обадиха тогава? Допускате ли, че един обикновен журналист като мен е по-информиран от маса партии в парламента ни, с маса евродепутати в Европа и маса родни еврочиновници по квотите за България в апарата на Еврокомисията?

И затова е времето отново да напомня другата информация, която дадох в поста си:

Следователно става дума за 40 000 (ЧЕТИРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ!) бежанци и мигранти, които трябва да се уредят у нас.  Безспорно е, че това ще взриви икономиката и социалната система на България, а оттам ще покачи градусите на социалното напрежение. При нашата поголовна бедност, маскирана чрез статистически оптимистични отчети, сумите са неефективни. (един факт например – от 66 000 първокласници над 33 000 техни семейства ще получат соц. помощ от 250 лв.) А дори и да са значително по-големи сумите, ефект няма да има – просто от тези пари ще се окрадат поне половината! Колкото повече, толкова повече! – крилата фраза на Мечо Пух е лозунгът на родните властови крадци-политици. Не оспорвам нуждата от тези 160 млн. Когато човешкото цунами придойде, те ще ни бъдат крайно необходими. Но се питам на тази конференция в кой ъгъл се самозапрати България?  Защото Сърбия, която не е член на ЕС, получи предложения за помощ – не само с полицейски, но и с военни части от същата Вишеградска четворка и Австрия и ги прие с благодарност.  Но нашата държава приема с благодарност само ограничения капацитет на Фронтех и 20 офицери от Чехия. Отказахме финансовата помощ на онези „вишеградски държави“ да ни построят граничната ограда (но тогава нямаше линеен метър тел – парче 1,00х2.20 м и колец да се калкулира по безумните 1260 лева), отказахме и воинските им части.

(БЕЛ. ОНЗИ ДЕН ОТНОВО ОТКАЗАХМЕ УНГАРСКИ ЧАСТИ И ОРБАН ГИ ПРАТИ НА БЪЛГАРО-СРЪБСКАТА ГРАНИЦА. А отказалия се от помощта Борисов се радваше на едно тенеке – унгарския орден, с който го наградиха от кумова срама да не е без хич.)

В онзи пост и дискусията по него от септември посочих, че спешно започва изграждането на лагери за нови мигранти.
(цитат):
„Вчера (понеделник) Държавната агенция за бежанците обяви обществена поръчка за избор на независим строителен надзор и оценяване на строителната дейност за разширението на лагера в Харманли. То трябва да бъде завършено до средата на месец декември. След решението за европейските пари започва разкриване на нови центрове за мигранти. Единият ще са изоставените казарми на бившия Седми отделен ракетен дивизион в село Бояново – сега се подравнява и се прокарва ток. Бояново е на 12 км от Елхово. Вторият е бивше поделение в град Болярово – преди години там се помещаваше Първи мотострелкови батальон на 53-ти Мотострелкови полк в Грудово, сега Средец. За останалите още не е решено. По принцип обаче решението е тези центрове да не се изграждат в районите, населени с българи-мюсюлмани.“

Днес, през декември най-сетне се призна изграждането на нови лагери – центрове според терминологията на вицепремиера Бъчварова. За 40 000 заселвани у нас на първо време още не са си признали. Но рано или късно и това ще стане.  В онзи пост съм обяснил защо отношението към нас е такова. Ще повторя: защото сме съучастници в конспиративното нахлуване на маси необразовани и с примитивен манталитет хора в Европа.
Тези дни това се потвърди най-официално от родните политици.

Линк към самия пост от 18 септември: “160 млн. евро за повече бежанци у нас! Записано е “да се увеличи приемния капацитет“ “

И карта на официалните лагери с официалния брой мигранти. Иначе реалността е много по-различна.

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!