Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тома Томов: Идват интересни времена. Тръмп може да се сдобри с Путин

Тома Томов

В момента Алепо е Сталинград, а Тръмп може да направи втора Ялта. След като Рузвелт се е разбрал със Сталин, който е много по-голям диктатор от Владимир Путин, защо Тръмп да не го направи, каза журналистът Тома Томов

Може да очакваме разбиране между САЩ и Русия и Китай, но в никакъв случай не трябва да очакваме война.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ журналистът Тома Томов.

Той анализира какво означава включването в екипа на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп на толкова много генерали и милиардери.
„В САЩ гледаме голям спектакъл, едно риалити шоу. Доналд Тръмп ще назначи най-мразените генерали от Барак Обама. Това е страшно интересно. Обама винаги е водил война със своите генерали. Това са Матис, Флин, Петреус, които сега Тръмп ги взема при себе си“, каза Тома Томов.

„Правителството на Тръмп е правителство на милиардери. Но да си милиардер, не означава да си олигарх. Тръмп няма никакви действия с офшорки“, продължи Тома Томов. Според него в американската администрациа идват нови хора, които са много по-различни от досегашните.

Идва човек, който е наричан монахът войн, каза Томов за пенсионирания генерал Джеймс Матис, определен за министър на отбраната.

„Това е човекът, който каза на Тръмп – глупости е, че с мъчения можеш нещо да изкараш от пленника. Това е първият генерал, който слагат за шеф на Пентагона“, каза Томов. И продължи да анализира екипа на Тръмп: „Майкъл Флин. Бил е шеф на разузнаването на отбраната. Обама го уволнява. Той пише книга, която се казва „Полето на битката“. Когато руснаците влизат в Крим, той излиза с предложение да си сътрудничат с Путин в Сирия.“

Според Тома Томов вероятно ще се случи разбиране между Тръмп и Путин.

Хенри Кисинджър в момента е при Тръмп, а в петък е бил в Китай при Си Дзинпин, генералния секретар на Китайската комунистическа партия, каза Томов и обърна внимание, че Кисинджър е на 93 години.

Кисинджър навремето уреди американците да излязат с чест от Виетнам, припомни журналистът.

„В момента Алепо е Сталинград, а Тръмп може да направи втора Ялта. След като Рузвелт се е разбрал със Сталин, който е много по-голям диктатор от Владимир Путин, защо Тръмп да не го направи? Тръмп нарече политиката на Ангела Меркел катастрофа, а НАТО застаряваща организация. Идват много интересни времена“, каза още Тома Томов.

Той припомни, че от 2000 г. насам САЩ са загубили 5 милиона работни места. Ако Тръмп върне част от тях, той ще спази най-важното си обещание, което даде на избирателите, посочи журналистът.

„Тръмп тръгва като Рейгън. И който вкарва генерали във властта. Така стана и по време на Втората световна война. Какво направи ген. Айзенхауер? Подаде ли ръка на Русия? Подаде!“, каза още Тома Томов.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!