Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Напрежението расте! Москва обвини Запада за убийството на руски медици в Алепо. "Ние знаем от кого "опозицията" са получили точните данни и координатите на руската болница" (Видео)

"Кръвта на нашите военнослужещи е и по ръцете на тези, които създадоха и въоръжиха тези зверове в човешки облик и ги назоваха за оправдание пред съвестта си и избирателите "опозиция". Да-да, на вас, господа покровители на терористите от САЩ, Великобритания и Франция и други съчувстващи им държави и организации", обяви говорителят на руското МО ген.майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС. 

Конашенков съобщи, че при обстрел от страна на терористите от "опозицията" в сирийския град Алепо е убита руска медицинска сестра, друга е починала от раните си, а детски лекар е в тежко състояние след варварската атака. 

"Днес от 12:21 до 12:30 ч. московско време, докато са приемали местни жители за оказване на медицинска помощ, руските военни медици в поелевата болница в Алепо са били подложени на артилерийски обстрел от страна на терористите. В резултат на пряко попадение на мина в приемното отделение на болницата е загинала една руска военнослужеща-медик. Двама други са били тежко ранени. Пострадали са и мирни граждани, дошли на преглед в болницата", заяви Конашенков.

Конашенков подчерта, че терористите са знаели точните координати на болницата. "Извън всяко съмнение е, че обстрелът е от страна на бандити от "опозицията". Ние знаем от кого те са получили точните данни и координатите на руската болница", категоричен бе Конашенков. 

По-рано бе съобщено, че руските военни медици от отряда със специално предназначение са ръзвърнали полева болница в Алепо и са започнали да приемат пациенто от мирното население на освободените от ислямистите райони на града. 

Арабски сътрудник на тв канала Russia Today е пострадал пострадал при обстрела, съобщи в Туитър главният редактор на телевизията Маргарита Симонян. Пострадалият е Комар Абудияб, той е получил леко нараняване в крака.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!