Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Норвегия и Финландия капитулираха: Свалят санкциите срещу Русия, Франция ги следва

Норвегия и Финландия прекратяват санкциите към Русия, Франция ги следва

Северна Европа капитулира пред Москва. Тези дни Финландия, следвана от Норвегия, се зае да възстановява икономическото си сътрудничество с Русия. И това е само началото на премахване на санкциите срещу Русия, казват експертите.

За първи път след анексията на Крим, Норвегия и Финландия искат да възстановят икономическите и търговски контакти с Москва. По-рано тази седмица трима норвежки министри се срещнаха със свои руски колеги и проведоха първата след повече от две години двустранна среща.

Министърът на търговията на Финландия, Кей Микенен, заяви, че страната му ще възстанови търговските и икономическите отношения с Русия. Както предава Financial Times, Микенен съобщил, че въпреки важността на европейското единство, за Финландия е много по-важно сътрудничеството със съседните страни.

„В момента имаме 1300 км обща граница с Русия, така че ние имаме много въпроси, които трябва да разглеждаме от време на време. В наш интерес е и това, че Западът поддържа единство по отношение на нарушенията на международното право. Тези две неща не си противоречат …“

Норвегия също обяви план за разширяване на сътрудничеството с Русия, както и задълбочаване на съвместните проекти за проучване на нефт и газ на общата им граница.

И Франция поддава

Друг интересен факт е, че френският министър на икономиката, Мишел Сапен също реши да посети Москва. Мнозина анализатори разтълкуваха този ход, като символично изразяване на желанието на Париж за подновяване на търговските отношения с Москва.

В съобщение на френското посолство в Москва се казва, че Мишел Сапен ще посети Москва в периода от 1 до 2 декември. Целта е да бъдат потвърдени намеренията на правителството за разширяване на икономическите, индустриалните и търговските отношения с Русия.

Руският президент Владимир Путин от своя страна заяви, че все още не възнамерява да премахва контра — санкциите, въведени от Русия към Европа.

Санкциите към Русия бяха въведени през пролетта на 2014 година, когато Кремъл анексира украинския полуостров Крим. Явно, не само Финландия и Норвегия са готови да отстъпят.

razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!