Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Щастлива развръзка: Дом и работа за Дани - майката с три деца

Драматичната история на Даниела, майката, чиито три деца бяха пратени в приемни семейства заради нейната бедност, е пред щастлива развръзка.

Ръководството на общината в Сливен взе решение да помогне на младата жена. Зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова днес се е срещнала с Даниела и е разбрала, че майката има нужда от работа, жилище и възможност децата й да посещават детска градина.

"Имаме възможност да се погрижим за Даниела", каза Чиликова, цитирана от  "Дарик".

Със заповед на кмета на Сливен Стефан Радев е сформирана комисия, която ще разгледа нейния случай.

"Имахме уговорка да се видим в понеделник по въпроса за намиране на работа, но аз още днес имам решение за нея", каза още Пепа Чиликова.Тя съобщи, че още днес Даниела ще бъде представена на нейния работодател.

Самотната майка ще започне работа в понеделник в Дома за стари хора.

"На този етап ще започне работа по поддръжка на хигиената, като ще бъде обучавана в грижи за потребителите. Евентуално след три месеца тя ще започне на друга позиция", обясни зам.-кметът.

Пепа Чиликова се надява, че до края на следващата седмица ще бъде решен жилищният проблем на Даниела. Независимо къде ще се намира то, е осигурена и възможност трите й деца да посещават детска градина.

Съдбата на Даниела и трите й деца трогна стотици след като преди дни историята й бе разказана публично.

Жената живее в склад за мебели без ток, а децата й са отнети заради мизерията, в която живее.

Самотната майка няма работа, нито подкрепа от близките си. Когато губи бащата на децата си, неговите роднини я прогонват от дома им заедно с децата.

Тогава тя отива при своята леля, която живее под наем в две стаи. Жилището обаче не отговаря на необходимите условия за отглеждане на дете, констатирали от отдел "Закрила на детето".

Вместо да помогнат на Даниела, социалните работници взимат двете момченца и момиченцето от майка им и ги изпращат в различни приемни семейства, едното от които ромско. Майката разполагаше с два месеца, за да докаже, че може да се грижи за малчуганите.

dnes.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!