Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атентат срещу устатия президент на Филипините - Президентът неколкократно си позволи тежки реплики към Обама и САЩ

Филипините "потънаха" в кръв, избиват наркотрафикантите, ООН и НПО в паника! (ВИДЕО)

Филипините заплашиха да излязат от ООН!

Унижиха Обама ОТНОВО: Президентът на Филипините нарече Обама „син на пачавра“

Президентът на Филипините към ЕС: Майната ви

Безстрашен! Филипинският президент нарече посланика на САЩ "хомосексуалист" и "кучи син"

100 дни президентство във Филипините: Дотерте унищожава наркобизнеса и прекъсна връзките със САЩ

Най-малко девет души от охраната на президента на Филипините Родриго Дутерте са ранени, 1 е с опасност за живота, след като конвоят на държавния глава е бил ударен от експлозия. Самият Дутерте обаче не е пътувал в конвоя. Напомняме, че президентът неколкократно си позволи тежки реплики към Обама и САЩ и се обяви за приятелство с Китай и Русия през последните 2 месеца. /19min.bg/

“Неизвестни“ (Дутерте: ЦРУ иска да ме ликвидира) приведоха в действие взривно устройство в близост до кортежа на филипинския президент Родриго Дутерте.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте заяви, че ЦРУ може да се опита да го свали, след като той нарече западните си критици във връзка с водената от него нарковойна „животни” и обеща още убийства, цитиран от „Франс прес”.

В две речи във връзка със 100 дни от началото на мандата Дутерте повтори, че местни или чуждестранни врагове се опитват да го свалят от власт, за да се спре насилието. Но той подчерта, че няма да се уплаши и кампанията му срещу наркоразпространението ще продължи.

„Искате да ме свалите? Искате да използвате ЦРУ? Направете го”, каза президентът в родния си град Давао. /bultimes.com/

Миналият месец той обвини ЦРУ, че се опитват да го убият.

В резултат на извършеното покушение срещу президента на Филипините, са пострадали 9 човека от службата за сигурност на президента: 7 човека от охраната му и 2-ма войника.

Един от пострадалите е в тежко състояние.

Нападение се е случило в преддверието на посещението на Дутерте в град Марави, южни Филипини, президентът заяви, че няма да отмени насрочената визита заради нападението.

» Моят отряд, който тръгна по-рано към мястото на визита, беше подложен на атака. Пострада президентската служба за сигурност от самоделно взривно устройство. Но аз ще пътувам въпреки нападението. Бях посъветван да отложа пътуването, но аз не се съгласих»,- каза Родриго Дутерте по време на изявлението си във военния лагер в северната част на Филипините, предаде РИА «Новости» позовавайки се на  Agence France-Presse.

Представител на ВС на страната Рестито Падилла, заяви, че зад атаката, най-вероятно стоят бойците на действащата терористична ислямистка групировка «Мауте», която се подвизава в южната част на Филипините.

Към настоящия момент правителствените войски провеждат масирана операция срещу бойците от групировката »Мауте» в близост до град Бутиг в провинция Южен Ланао, които са превзели част от районите на града. Групировката »Мауте» , действаща в района на южния филипински остров Минданао, се намира в съюз и тесни връзки с терористите от ИДИЛ* (* организация забранена в Русия и редица страни).

Припомняме, че с идването на Родриго Дутерте на власт през юли започна широкомащабна силова кампания по борба с наркотрафика.

News Front.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!