Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ с неистови усилия да спасят терористите в Сирия преди идването на Тръмп

Джон Кери с „невъобразими“ дипломатически усилия, за да постигне споразумение с Русия по завършването на обсадата на Алепо

Асад с най-голямата победа от 2012 г. насам срещу терористите... няКОЙ в САЩ е в паника

Държавният секретар на САЩ Джон Кери продължава да полага усилия за постигане на споразумение с Русия за Алепо, независимо от предстоящото напускане на поста. Това пишат американски медии, позовавайки се на представители на дипломата, съобщава БГНЕС.
 
Според медиите тръгващия си държавен секретар Джон Кери полага неистови и даже „невъобразими“ дипломатически усилия, за да постигне споразумение с Русия по завършването на обсадата на Алепо.


Едно от тези усилия е провеждането на телефонни разговори с руския външен министър Сергей Лавров два пъти седмично и осъществяването на срещи с дипломати по време на срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество в Перу.

В. „Вашингтон поуст“ посочва, че Кери се притеснява новата американска администрация начело с Доналд Тръмп да не постигне съвсем различно споразумение с Москва, което да постави Вашингтон „непосредствено на страната“ на Асад.

В момента бойните действия в Алепо са подновени, като тежки бойни действия има на много места в града. По последни данни на руския Център по примирието в Сирия тази неделя армията е освободила от терористи осем квартала в източните части на Алепо, от където са евакуирани около 2500 души. Администрацията на Доналд Тръмп се очаква да започне работа от 20 януари.

epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!