Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов е решил лагерът да бъде в Харманли. Това е станало с постановление 260 от 19 октомври 2012 г. и е...

Премиерът Бойко Борисов е дал неточна информация във вчерашното си изявление, че лагерът в Харманли е бил създаден по времето на управлението на БСП и ДПС. Тогава той заяви, че лесно може да хвърли обвинението върху правителството на Пламен Орешарски, но няма смисъл да го прави, пише Frognews.bg.  

Проверка на Frognews показа, че решението за построяване на лагера в Харманли е взето именно по време на първия мандат на правителството на ГЕРБ. Това е станало с постановление 260 от 19 октомври 2012 г. и е подписано от тогавашния МВР шеф Цветан Цветанов.  



Постановлението гласи:

Министерския съвет постанови:

Чл. 1. (1) Одобрява допълнителни средства в размер 200 000 лв. по бюджета на Министерския съвет за 2012 г., които да бъдат предоставени на областния управител на област Хасково за подготовка на терен за изграждане на Временен приемателен център в гр. Харманли с модул за 1000 души съгласно раздел VI, т. 3 от Националния план за действие при временна закрила в Република България.


(2) Средствата по ал. 1 да се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2012 г. по реда на чл. 34, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.

Чл. 2. Министърът на финансите по предложение на главния секретар на Министерския съвет да извърши налагащите се от чл. 1, ал. 1 промени по бюджета на Министерския съвет за 2012 г.

В последствие това решението се допълва от Постановление № 298 от 19 декември 2013 г., с което се увеличава и капацитетът на лагера.

19min.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!