Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕС се тресе от противоречията на изначалната си глупост. Половината Еврозона е банкрутирала и се крепи само с печатане на пари. Другата...

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц обяви, че се оттегля от поста си, и ще се завърне в "германската политика". Шулц изкара 5 години на поста си и резкият завой е доста странен, на фона на поне привидни усилия, да се спаси съюзът. Вместо да остане в Европарламента и да се бори за "европейската идея", сега Шулц се спасява като ще се кандидатира за депутат Северен Рейн-Вестфалия на изборите през 2017 г.

По принцип, политическата пътека се смята за обратна. След като някой се изчерпи на национално ниво, го пращат в ЕС. Там заплатите и почестите са по-високи. Наистина, някои национални постове са по-важни, но това са например министър-председател, президент, може би финансов министър в някои случаи. Това да се върнеш депутат в Германия, и примерно да оглавиш някоя парламентарна комисия после, едва ли е издигане за лице, което е било председател на Европейския парламент.

Решението на Шулц много прилича на поведението на плъховете на потъващия кораб. ЕС се тресе от противоречията на изначалната си глупост. Половината Еврозона е банкрутирала и се крепи само с печатане на пари. Другата половина е силно задлъжняла, и до няколко години ще банкрутира и тя. По 1 милион нелегални имигранти влизат всяка година, а съюзът не може да изсели никого, разложен под неолиберално-соросоидна пропаганда. Великобритания напуска, а Германия налага санкции на единствения по-сериозен потенциален съюзник в кризата - Русия.

Съвсем очевидно съюзът изпада в хаос, изходът от който е относително лесно предвидим. Някои по-далновидни плъхове вземат мерки навреме. Германия, като държава, ще остане и след ЕС, което значи че депутатът там ще има работа. Докато европарламентарните аристократи може доста бързо да се окажат без заплатите си и без политическо бъдеще.

ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!