Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Правителството в оставка гласува бонуси на администрацията, и дава имоти на американското посолство

Правителството в оставка си гласува като "за последно" допълнителни разходи на администрацията и смяна на статута на държавни имоти.

Допълнително средства извън планираните за годината, получават Министерствата на отбраната, на околната среда и на образованието. За да е по-приемливо политически, отделени са пари и за стипендии на децата, с изявени дарби. Добре е обаче да припомним, че това са не повече от няколко десетки деца, докато висшата герберска администрация с бонусите са няколко хиляди калпака.

Средства ще има за допълнително възнаграждение на директори на училища и детски градини, постигнали резултати. Кой е постигнал резултати, ще определи Меглена Кунева.

На посолството на Съединение американски щати, ще се позволи да придобие имот в София. За какво точно им трябват още имоти, след като има огромна крепост в половината Южен Парк, няма кой да обясни. Вероятно ще е нова точка за поставяне на техника за подслушване и наблюдение, за по-добро покритие. Важно е да се знае, че имот на посолство се ползва с дипломатически имунитет, и не може да се проверява. САЩ могат да си сложат оборудването навсъкаде, но има риск да бъде разкрито.

Статутът на правителството в оставка, чисто формално не го ограничава в правомощията му да отпуска средства и да обявява промени в статута на имоти. Всъщност, макар да изглежда нелогично, именно правителствата в оставка са най-активни в подобни сделки - доизсмукват държавата за последно...

ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!