Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин избухна: Европа да не ни учи на демокрация, която е в упадък

/КРОСС/Президентът на Русия Владимир Путин остро разкритикува приетата по-рано днес резолюция на Европейския парламент срещу руски медии.

Припомняме, по-рано днес европейският законодателен орган прие резолюция, с която призовава ЕС да се бори с руската пропаганда и дезинформация.

Той нападна Европа, че се опитва да "учи" Москва на демокрация.

Те се опитват да ни учат на демокрация, избухна Путин и подчерта, че забраните не са начинът.

Лидерът на Русия не забрави да поздрави Sputnik и RT за ефективната им работа.

Резолюцията на парламента на ЕС е "очевиден признак на упадък на визията на западното общество за демокрация", категоричен е Владимир Путин.

Държавният глава също добави, че се надява благоразумието в крайна сметка да надделее и да няма реални ограничения на работата на руските медии.

Руският лидер коментира и други теми.

Русия винаги подкрепя и иска нормализиране на отношенията със САЩ. Винаги сме заявявали, че всяка рестрикция в сферата на търговията и икономическото сътрудничество е вредна за всеки, поясни той, цитиран от ТАСС.

Владимир Путин обяви още, цитиран от Ройтерс, че приветства желанието за подобряване на отношенията с Русия, обявено от френския кандидат за президент Франсоа Фийон. Руският президент нарече Фийон "почтен човек".

Държавният глава също нарече задържането на двама руски войници до границата с Украйна "коварен" акт от страна на киевските власти.

cross.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!