Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Няма милост! И Ненчев се сдоби с обвинение - прокуратурата го погва днес за ремонта на МИГ-29

Адвокат на Ненчев ще е лидерът на ДСБ Радан Кънев, който беше с него и когато Ненчев бе разпитван по делото. Ненчев каза, че юристът Кънев имал много добра експертиза.
Ненчев каза, че напоследък все повече разсъждавал по темата дали има политически натиск, но още не бил готов да направи изявление и че продължава да смята, че договорът с Полша е икономически по-изгоден за страната ни.

Проверката на сделката за ремонт на МиГ-29 в Полша започна още в края на 2015 г. по сигнал на адвокат Ромил Светозаров Златанов, с "твърдения и данни за правонарушения при подготовки на договори за ремонт на самолети". Златанов е практикуващ адвокат от Софийската адвокатска колегия.

Сигналът е подаден 2 дни след като министър Николай Ненчев получи мандат от Министерски съвет да подпише договора за ремонт на МиГ-29 с полската страна.
Към жалбата на Златанов бяха приложени "статии по темата от различни медийни издания". Ден по-късно сигналът е пренасочен от ВКП към Специализираната прокуратура.

Нарушенията на военния министър  бяха синтезирани в изказване на депутата от БСП Атанас Зафиров в парламента: "Нанасяне на тежки финансови вреди на държавата, в полза на чужда държава – развенча се най-грандиозната лъжа , изречена от Ненчев и група, че ремонтът в Полша е по-евтин от офертата на РСК МиГ – потвърди се, че не е така;

Умишлено приземяване на българската изтребителна авиация;
Пълно неглижиране на военната експертиза, дилетантщина и некомпетентност, граничещи с национално предателство;

Полша няма капацитет за външни потребители - признат факт. Полша не може да ремонтира КСА – най важната част на самолета – кутията на самолетните агрегати; Шумно прокламирания договор с Полша за цялостната интегрирана логистична поддръжка – на практика неосъществим поради редица правни, технологични и лицензиозни пречки! "

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!