Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Маккейн към Тръмп: Да не си посмял да се помиряваш с Русия!

На 14-ти от Института Рон Пол съобщиха за телефонния разговор между избрания за президент на Съединените щати и руския президент Путин, където сегашният и бъдещ президенти обсъдиха нуждата да сложат настрана различията и да гледат за по-конструктивни бъдещи отношения. Със сериозни наблюдатели през миналогодишните нарастващи напрежения между САЩ и Русия, притеснявайки се открито относно избухването на ядрена война, с около 300 000 войници на НАТО разположени на руската граница, със санкциите нараняващи дребните търговци от двете страни, нормален човек може да гледа на лекото размразяване в Студената война 2.0 като положителен ранен индикатор за краят на ерата на Обама.

Сенатор Джон Маккейн (недозрял) обаче иска да се различава.

В изприщено заявление, което пусна на 15-ти, Маккейн отвръща на телефонния разговор между Тръмп и Путин, осъжда всякакви усилия на избрания за президент Тръмп да установи нещо общо с Путин.

Всяко твърдение на Путин, че иска да подобри отношенията си със Съединените щати трябва да му се противопоставя мощно, написа Маккейн и обяснява:

Трябва да вярваме толкова много в подобни твърдения, колкото на всички направени от бивш агент на КГБ, който е потопил страната си в тирания, уби своите политически опоненти, напада съседите си, заплашва американските съюзници, и се опита да подкопае изборите в Америка.“

Интересно е, че републиканеца Маккейн използва линия от кампанията на Хилъри Клинтън (тази, която загуби изборите), че някак си руснаците манипулирали изборния процес на Съединените щати. Твърдението никога не беше подкрепено от факти, а претенцията на Хилъри, че някакви си 17 разузнавателни агенции са се съгласили с нея, беше показано да е опасна и глупава лъжа.

Защо не може да се има доверие на Путин, според Маккейн?

Владимир Путин се събра отново с Башар Асад в неговата варварска война срещу сирийците с възобновяването на руските въздушни и ракетни удари в Идлиб и Хомс. Може скоро да последва и друго брутално нападение над град Алепо (Халеб).“

Това което не казва Маккейн, е че противно на американските войски в Сирия, руснаците са поканени от сирийското правителство и действат в съответствие с международните права. О да, и те също се борят срещу Ал-Кайда и „Ислямска държава“ (ИД), които търсят да свалят Асад през последните 5 г.

Може би Маккейн просто наистина се е разчувствал след срещата си с Ал-Кайда и ИД в Сирия?

Джон Маккейн и терористи от ИД на среща в Сирия.

Докато се въртят слуховете от Вашингтон относно изсмъркващите топ работни позиции неоконсерватори във входящата администрация, ще послужи добре на избрания за президент Тръмп да поразмисли върху истинската същност на неоконсерваторския звяр …

ronpaulinstitute.org

anonybulgaria.wordpress.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!