Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полицията на крак заради шествия срещу мигрантите

СДВР ще предприеме всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата за провеждане на две протестни шествия в събота.
Шествието е срещу мигрантите в София и е инициирано от националистически организации. Това е третото подобно мероприятие в столицата за последният месец и половина.

Във Варна Гражданска инициатива срещу незаконното нахлуване на мигранти организира в неделя поредната демонстрация срещу засилващия се поток от бежанци у нас.

Протестите в София започват от 18.00 часа в събота със сборен пункт пл. „Света Неделя” пред храм паметника „Света Неделя” и маршрут на придвижване по бул. „Княгиня Мария Луиза” до пл. „Лъвов мост”.

Организаторите на едно от шествията, което ще продължи до 22.00 часа, са заявили и обратен маршрут по бул. „Княгиня Мария Луиза”, наляво по бул. „Цар Освободител” до пл. „Народно събрание”.

На сборното за двете шествия място ще бъдат изградени филтровъчни пунктове, на които полицейски служители ще извършват проверка за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки). Няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво състояние.

Столичните полицаи имат готовност при необходимост поетапно да затварят временно платното за движение по протежение на шествията. МВР призова гражданите за търпение и толерантност при евентуално създадено за тях неудобство.

dnes.dir.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!