Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отдаването на Летище София на турска фирма е пробив в националната сигурност

Отдаването на националното летище на турска фирма за нас е пробив в националната сигурност. Настояваме процедурата по отдаване на концесия на Летище София да бъде прекратена, заяви брифинг в парламента народният представител от ПГ на „БСП Лява България“ Жельо Бойчев. „Това е може би цената за подкрепата на г-н Ердоган за Цецка Цачева на последните избори“, изтъкна депутатът.

„Аргументите са много ясни – не може едно правителство в оставка, а след това един служебен кабинет да се произнасят по толкова значими въпроси“, заяви депутатът, цитиран от „Фокус“. „По същество националното летище според документацията трябва да бъде отдадено за концесия за 35 години. Обявихме се против това още със самото обявяване на процедурата, отстояваме тази позиция“, добави Жельо Бойчев. „Считаме, че едно редовно избрано правителство с едно ново мнозинство в следващото Народно събрание трябва да се произнесе по този въпрос“, изтъкна той.

„Молим настоящия министър, както след това и служебния да прекрати тази процедура“, продължи Жельо Бойчев. По думите му ако процедурата не бъде прекратена, това ще се счита като поредната сделка на отиващото си правителство.

„Това е поредното предаване на националните интереси. Това е може би цената за подкрепата на г-н Ердоган за Цецка Цачева на последните избори“, обясни Жельо Бойчев. „В чл. 99 на настоящия бюджет е записано като приходи от концесията и какво трябва да се прави с тях, затова считаме и поставяме този въпрос в бюджетната процедура“, каза още народният представител от „БСП Лява България“.

ГЛАСОВЕ/bultimes.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!