Следвайте "Буднаера" в Телеграм

АБСОЛЮТНА ГАВРА! Даваме 4.9 млн. безвъзмездна финансова помощ на “Кока-Кола“ и други дружества…

Правителството одобри проект на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за частично възстановяване на направени от инвеститори плащания.

Средствата възлизат на до 4,9 млн. лв. и са за периода 2016-2020 г.

Те се отпускат на инвеститори за направените от тях задължителни осигурителни и здравни вноски за работниците и служителите, заели новите работни места, свързани с осъществяването на пет сертифицирани инвестиционни проекта.

Проектите са за разширяване на дейността на съществуващи предприятия, основно в района на столицата, като се планира разкриването на 1260 нови работни места и извършването на инвестиции в размер на 28,3 млн. лв.

Дейностите се осъществяват във високотехнологични дейности от производствения сектор и от сектора на услугите. С договора инвеститорите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези проекти за срок от най-малко три или пет години, в зависимост от категорията на предприятието.

Проектите са на дружествата „Куинтайлс България“ ЕООД, „Мелексис България“ ЕООД, „Интегрейтид Микроелектроникс България“ ЕООД, „АЙ БИ ЕМ България“ ЕООД и „Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън“ ЕООД. / МС / bultimes.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!