Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Политико": Джордж Сорос задейства план срещу Тръмп

Либералите планират да започнат война срещу новия държавен глава на САЩ

Джордж Сорос и други заможни либерали, които похарчиха десетки милиони долари, опитвайки се да помогнат за избирането на Хилари Клинтън за президент на САЩ, проведоха тридневна среща при закрити врати за пренасочване на големите пари срещу Доналд Тръмп, съобщи Politico, предаде БГНЕС.
 
Конференцията е започнала в неделя във вашингтонския хотел „Мандарин Ориентал“.
Събитието е спонсорирано от влиятелния донорски клуб „Съюз за демокрация“. В конференцията участват лидери на повечето водещи съюзи и либерални групи, както и известни лица от левицата като лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси, сенаторa Елизабет Уорън и Кейт Елисън.
 
Срещата е първото голямо събиране на институционалната левица след шокиращата победа на Тръмп над Хилъри Клинтън в президентските избори от миналата седмица, и, ако дневният ред е някакъв показател, либералите планират пълна окопна война срещу Тръмп от първия ден.

Някои сесии се занимават с подготовка за изборите през 2017 г. и 2018 г., докато други се фокусират върху осуетяването 100-дневния план на новоизбрания президент на Тръмп. Този план в дневния ред е наречен "ужасяваща атака срещу постиженията на президента Обама - и нашата прогресивна визия за справедлива и честна нация".

Хилари Клинтън изпреварва Доналд Тръмп с над 1 милиона гласа, показват предварителните данни от продължаващото преброяване на гласовете от президентските избори на 8 ноември. Засега данните са, че за Клинтън са гласували 61 963 234 избиратели, а за Тръмп – 60 961 185 души.

Преброяването на гласовете продължава в щатите Калифорния, Юта, Вашингтон и Мичигън.

Тръмп събра 290 гласа в Избирателната колегия, а Клинтън 232 гласа. За крайния резултат в избора на президент са необходими 270 гласа на членове (електори) на тази колегия. Изборите за президент в САЩ се извършват на двустепенна основа – прекият вот на избирателите предопределя кой от кандидатите колко е спечелил в отделните щати, което определят и подадените за него гласове на електорите. 

Междувременно дойде още една новина за Тръмп след разговора му с руския президент Владимир Путин. Новоизбраният президент може да задейства договореността с Русия за общи удари срещу джихадистите в Сирия. Той може да пристъпи и към създаването на Съвместен изпълнителен съвет, за което също бе постигната договореност, която обаче остана неизпълнена, пишат американски медии.

Военни и дипломати предположиха, че следващата стъпка в сътрудничеството
с Москва ще стане възобновяването на договореностите за общи удари в Сирия срещу джихадистите. Какво точно ще реши Тръмп е още неизвестно, сподели един дипломат, но ако бившият шеф на военното разузнаване Майкъл Флин стане помощник на Тръмп по въпросите на националната сигурност, той ще се обяви за нова ера във военното сътрудничество между САЩ и Русия.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!