Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ледът се спука, господа! "Аз, аз, аз!", той давал, той пускал, той спирал, той разрешавал, той забранявал! И все другите му виновни! 

Автор: Велислава Дърева

Рано сутринта на 14 ноември. Кучешки студ. Пътувам към поредния сутрешен блок. Таксиметровият шофьор, млад мъж на не повече от 30 години, ме поглежда и казва: "За генерал Радев гласувахте, нали? И аз! И баща ми, и майка ми, и брат ми! Всички! Крайно време беше мутрата да ни се разкара от главите! Представяте ли си - 15 години от моя живот гледам тая муцуна - да ми се пъчи по телевизорите, да ми вика "Аз, аз, аз!", той давал, той пускал, той спирал, той разрешавал, той забранявал! И все другите му виновни! Все той света вода ненапита! А бе, бай Х..., България не е само магистрали, София не е само метро! Ще ме плаши той мене, че щял да си даде оставката! Ха-ха! Все едно да плашиш куче с кренвирш! Айде пътувай! Знаете ли защо гласувах за генерал Радев?! Защото си искам държавата! Искам да живея нор-мал-но! Кой живее нормално в България?! Никой! Накъдето се обърнеш - мизерия! Даже богатите - и те не живеят като хората в тая джунгла. Защото може да си облечен в кралски дрехи, ама като си в джунглата, не си никакъв крал. В джунглата си една маймуна!"

На 13 ноември рухна цялата тази величествена лъжа. Загубата на ГЕРБ е личен провал на ББ, на неговото самолюбие, на неговата самозаблуда, че народонаселението го боготвори, че народът е куче на къса каишка, което да рита с лъскавия си трандафор за развлечение. Когато се поглеждаше в огледалото, виждаше там самия Господ Бог. Въобразяваше си, че ще бъде вечен и неговата власт няма да има край. Изживяваше се като Тодор Живков. Казваше: "Аз ще управлявам 10 мандата!" 10 мандата са 40 години! Вярваше си, че и магаре да посочи, и магаре ще изберат "тия тъпаци". И катър става, що не, и овца, и всякакви гъски, патки, пуйки и мисирки - също. Изобщо - всякакви домашни животни и птици. Фермата на Оруел е доста населена.

ББ подмени Цачева със себе си, направи правителството на ГЕРБ заложник на своя чудовищен егоцентризъм, на своя патологичен властови нагон, унизи държавата, превърна България във васал, в изтривалка на чужди интереси. Защото в името на своята егоистична власт ББ е готов да подмени със себе си не просто България, не само планетата Земя, а цялата вселена.

Той беше наказан. Заслужено. Ако нещо е заслужил със сигурност, това е гнева на народа. Гнева, който ББ предизвика. Лично. И си го получи. За негов шок и ужас. И за ужас на неговите министри и прочее подопечни, които гледаха в камерите с влажни погледи. Защото нямат време да заметат следите на всичките свои далавери, безобразия, грабежи и главно - национални предателства. И сега ББ плаши, вещае всемирен потоп, пророкува как земята ще се разцепи и небето ще се продъни, щото, видите ли, той не е на власт. Ах! Ах! Каква Шекспирова трагедия!
И ако някой днес замисля, планира, режисира и организира криза и хаос в държавата, това е пак ББ. За да докаже своята незаменимост, за да видят тия цървули, че без него ще загинат мърцина. Сега ББ се опитва да минимизира собствения си чутовен провал с всякакви клеясали ексцентрични идеи - Кръгла маса (гаче ли не са минали 26 години), Велико народно събрание (с неизвестна цел, ама лаф да става), 120 депутати и "нула лева" субсидия за партиите (за всеобщ популистки кеф). Няма да се учудя, ако утре ББ предложи референдум със следните опияняващи въпроси: "Да има ли парламент? А президент? А правителство?", с надеждата да получи 99,99% подкрепа.

Този спектакъл предстои. Репетициите вървят отдавна. ББ не забелязва, че с неговата ледена епоха е свършено. Страховитият тътен в недрата на народа изригна на президентските избори.
Ледът се спука, господа. 

Източник: "Дума" 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!