Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Холандската опозиция удари в болното място на ЕС: Искаме референдум за излизане от съюза

Лидерът на партията Герт Вилдерс сподели, че у съпартийците му има надежда, че в Холандия, както и в Америка, хората,

изморени от безразличието на действащите власти, ще успеят сами да определят по-нататъшната си съдба, предаде RT.

Депутатът се надява, че правителството ще даде възможност да се проведе референдум за излизането на страната от ЕС.
Вилдерс отбеляза, че в Америка в продължение на цялата предизборна кампания СМИ и администрацията на Обама всячески са пречели на Тръмп, но той е успял да постигне подкрепата на избирателите и да стане президент.

«Ние сме за пряк демократичен референдум. В момента страната ни се управлява от същия нагъл политически елит, както и в XX век. Те считат, че могат да правят всичко без да се съветват с народа. Хората трябва да натиснат аварийната спирачка, за да спрат действащата власт, която нарушава волята им. И това трябва да се прави не само веднъж на четири години по време на избори», — каза Вилдерс.

Депутатът подчерта, че Америка се е избавила от политическия гнет, благодарение на желанието на народа да остане свободен. Именно по такъв сценарий Холандия трябва да избира по-нататъшната съдба на страната.

«Дойде времето на Европа. Ние можем и ще направим същото! Американските избори доказаха, че промените са възможни. В Холандия моята Партия на свободата е двигател на промените. Както и американците, холандците се измориха от политиците, които не ги чуват. Народът вижда, че политическият елит продава страната, националните интереси и суверенитета на цяла Европа.

Хората искат да спрат този процес и да възстановят нашата свобода и независимост. След избирането на президента Доналд Тръмп холандците придобива оптимизъм. Хората се надяват, че ще намерят пътя към по-добро. Избирането на Тръмп се превърна в още едно доказателство, както това с Брекзит, че народът ще тръгне след отговорните национални партии, такива като нашата Партия на свободата». 

News-front 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!