Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Йончева: Това е голяма победа за Българя, не за партия, не за инициативния комитет, а за нас българите

/КРОСС/ Това е голяма победа за Българя, не за партия, не за инициативния комитет, а за нас българите. В това ще се убедят и хората, които не са гласували за Румен Радев, коментира пред БНТ победата на генерал Румен Радев Елена Йончева, която бе част от инициативния комитет.
Тази победа не вади БСП и ГЕРБ от проблемите, които имат, каза Нено Димов. Според него партиите трябва да са подготвени от това, което се случва в света - изборите в САЩ и изборите, които предстоят в Европа.
Според социалния антрополог Харалан Александров Радев победи не просто, защото е извън системата, а заради излъчването на усещане за сигурност и заради начина, по който назова проблемите и тревогите - по един успокояващ начин.
Според Юри Асланов победителят в днешния ден е не само Румен Радев, но и БСП. Все пак партиите активират основната подкрепа за един или друг. Щом са напипали обществения пулс, трябва да бъдат подкрепени, смята той. 

Политологът Огнян Минчев пожела на новия президент да успее да издържи тежестта на победата, която, п думите му, ще бъде огромна. Според него обаче БСП не е в състояние да понесе подобна тежест. Победата на Радев е победа на огромно желание за промяна, а БСП не може да бъде въплъщение за такава промяна, посочи той.
Нено Димов не отрича, че БСП ще има определен тласък, но не смята, че имат способността да поемат отговорност.
БСП е в трудна позиция, съгласи се със събеседниците си и Харалан Александров. Тази победа обаче, по думите му, може да се окаже здравословна както за БСП, така и за ГЕРБ.
Вече няма да има една партия-майка. 
Хората действително гласуваха за промяна, за личност, за човек с позиция и аз вярвам, че генерал Радев ще бъде обединител, каза още Елена Йончева.

cross.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!