Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Великобритания в ужас и паника: Тръмп формира съюз с Путин, което накърнява британските интереси

Лондон. Великобритания е изправена пред дипломатическа криза, заради плановете на Доналд Тръмп да създаде алианс с Владимир Путин и подкрепи сирийския режим, съобщава The Telegraph, цитиран от Фокус. Официални лица предупреждават, че Великобритания ще има някои „много трудни“ разговори с новоизбрания президент през следващите месеци относно подхода му към Русия.
Това стана ясно след първите интервюта на Тръмп след спечелването на президентските избори, от които става ясно, че той ще оттегли подкрепата си за бунтовниците в Сирия и благодари на Путин за изпратеното му „красиво“ писмо. Тръмп заявява, че ще обедини сили с Русия и ще се фокусира върху побеждаването на „Ислямска държава“.

Преди време той заяви, че би било „чудесно“ ако САЩ и Русия могат да работят заедно да „пратят по дяволите Ислямска държава“.
Възгледите му са в остър контраст с тези на Тереза Мей, която обвини режима на президента Башар Асад в извършване на „зверско насилие“ и подчерта, че дългосрочното бъдеще на Сирия трябва да е „без Асад“.

bgjournal.info 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!