Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Готов съм с оставката си и ГЕРБ няма да остане нито ден на власт, ако загубим днес!

Премиерът Бойко Борисов обяви, че се надява, ако спечели ген. Румен Радев да не се откаже от предибзорните си обещания, подобно на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. Щом като ни обявиха война, искам да видя какви промени ще докарат те”

Пожелавам приятна игра на Агнешките главички, каза премиерът Бойко Борисов, след като  рано сутринта гласува на балотажа. 

Точно в 9,30 ч той пусна бюлетина в училището в Банкя.

Готов съм с оставката си и ГЕРБ няма да остане нито ден на власт, ако загубим днес, обяви премиерът Бойко Борисов. 

Гласувах за най-доброто. Трябва да се притесняват тези, които лъжеха доста по време на кампанията. „Защото съм виждал как в Америка започнаха обещанията им едно по едно да изчезват. Дано българите да са с по-силен инстинкт за самосъхранение.Нашето е видимо”, заяви Борисов. 

Борисов гарантира, че при оставка на кабинета ГЕРБ няма да се включи в друго правителство в рамките на това Народно събрание. 

На въпрос защо е продължил да защитава кандидатурата на Цецка Цачева, той отговори: „Защото съм човек с морал и достойнство. Няма как за по-горна инстанция да се гласува - държавният глава е първата фигура в държавата. И ако вотът на хората е такъв, това означава, че трябва да се отиде към преформатиране на цялото политическо пространство”. 

Премиерът Бойко Борисов обяви, че се надява, ако спечели ген. Румен Радев да не се откаже от предибзорните си обещания, подобно на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.  

По отношение на това, че вотът днес е мажоритарен, премиерът заяви: „Няма нищо мажоритарно в това да се правиш на независим. Независим, а от двете ти страни Корнелия Нинова и Илияна Йотова. Нищо независимо няма в тази кандидатура. Неясно е какво ще бъде в България след това”.

„Ние сме хора в ГЕРБ, които много ясно разчитаме сигналите. Разчетохме и сигналите на референдума. 1 лев субсидия не трябва да има. 0 лева субсидия трябва да има. Защото с този 1 лев негодниците и олигарсите ще си изпират парите и ще казват – това е от партийната субсидия”, смята Борисов.

На въпрос дали страната е пред политическа криза, той отговори: „Зависи от хората. Ако желаят, ще има. Никога не съм си мислел, когато съм учил в това училище, че ще бъдат премиер".

"Хората досега са ми давали да управлявам. Щом има проблеми, веднага връщам властта. Предстои председателство на ЕС. През 2017 трябва да има пълно спокойствие за подготовката.

А от 1 януари 2018 година до август политическите партии трябва да живеят само с това, как ще се представим пред Европа. Щом като ни обявиха война, искам да видя какви промени ще докарат те”, каза още премиерът.

Коментирайки темата за бежанците, Борисов каза, че „имаме рекордно малко бежанци, видя се, че се игра със страховете на хората съобщенията за холера, чума и екземи”. 

Борисов отговори и дали все още е готов да си подаде оставката при неуспех на изборите: „Категорично. Нали не си представяте да изляза и да кажа утре – размислих”.

„И им пожелавам приятна игра на агнешките главички”, завърши Борисов.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!