Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Нашата армия не застрашава никого, но е в състояние да гарантира сигурността на страната ни

/КРОСС/Руският президент Владимир Путин днес отново изрази недоумение по повод неспокойните реакции на Запада към военните учения на руската армия, предаде ТАСС. Путин говори на среща с трудещи се от завода „Автодизел" в Ярославл, където откри серийно производство на газови двигатели.

„Нашата армия не застрашава никого - заяви Путин. - Искам още веднъж да подчертая това, за да чуят всички. Тя е боеспособна, станала е съвременна и високоефективна. В пъти са увеличени тренировките и ученията, включително внезапните проверки, които по някаква причина безпокоят нашите партньори, условно наречени така. Когато те провеждат учение, ние не се безпокоим, а те незнайно защо веднага започват да нервничат. Стават едни такива нервни. Ние трябва надеждно да гарантираме сигурността на собствената си страна и народ. Армията ни е в състояние да го направи."

Путин разкритикува и политиката на санкции срещу Русия: „Всички тези санкционни ограничения не се формулират от гиганти на мисълта. Не са големи интелектуалци тези, които предлагат такава форма на взаимодействие в световната икономика. Но те и не страдат от пълна идиотия. Затова ако ние произвеждаме високотехнологични и конкурентоспособни стоки за световния пазар, никакви ограничения няма да помогнат на никого", каза руският президент, цитиран от БНР.

cross.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!