Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бил ли е Радев член на БКП, питаха читатели след лексикона в „24 часа”

Всъщност е бил в комунистическата партия до 1990 г. Младите не го питали по време на кампанията, защото след 10-ти ноември 1989 г. военните са деполитизирани по закон

Бил ли е генерал Румен Радев член на Българската комунистическа партия и защо пропуснахте в лексикона с важните въпроси този, попитаха читатели, видели днес интервютата с 23 еднакви въпроси към двамата кандидат-президенти. Вероятно интересът към този 24-ти липсващ въпрос е заради днешната дата – 10-ти ноември, когато преди 27 години бе свален Тодор Живков.

Цецка Цачева не е спестявала този факт от биографията и още при първия мандат на ГЕРБ, когато тя стана първата жена председател на Народното събрание, се знае, че е била член на БКП.

За Румен Радев обаче този факт потъна между въпросите дали той е за НАТО и Евросъюза или Русия, а и генералът не е бил активен в обясненията за живота си преди 10-ти ноември 1989 г.

Според хора от екипа му по места по-възрастните избиратели в провинцията се интересували дали някога е членувал в БКП и генералът го обяснявал, че това било необходимо условие, за да го пуснат да лети на свръхзвуков самолет. По-младите българи обаче пропускали да питат за всичко преди 10-ти ноември, тъй като освен че времето е непознато за тях, и след тази дата военните бяха деполитизирани със закон и нямат право да членуват в партии. „Не се срамувам от миналото си и нямам комплекси, които да ме правят по-слаб. Напротив - гордея се с всичките си професионални постижения и реализацията си като успешен и за себе си, и за държавата човек”, коментира чрез екипа си генерал Радев 24-тия въпрос от лексикона.

24chasa.bg

Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Да не забравяме: КОЙ наложиха комунизма на света 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!