Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цецка и „през сълзи“, и „за първи път“ драматично претопли дядовата манджа

Коментарът на Петър Воденски е специално за Епицентър.бг

Кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева не за първи път разказва пред медиите историята на убития си дядо Иван Цачев.

Така потребители на социалните мрежи коментират разказа ѝ по време на тв дебата с Румен Радев по БНТ в четвъртък вечерта. 

Тогава претендентката на управляващата партия за „Дондуков“ 2 през сълзи каза, че дядо ѝ бил разстрелян от комунистически режим през 1952 г. Това било укривано от нея от родителите ѝ. Тя го узнала едва в началото на 90-те години и после се заклела на смъртния одър на баща си никога да не го разказва.. Но тази вечер тя обяви емоционално, че пристъпва клетвата си и  разплакана пред камерите разказа : "Днес пристъпих синовното обещание и клетва, дадена пред баща ми на смъртния му одър.  Да го прости баща ми, но сега е моментът да го кажа за първи път. Да, аз съм внучката на Иван Цачев, който е с изпълнена смъртна присъда през 1952 г.".След което продължи, ридайеки: "С всичко мога да се съглася в тази кампания - не ме харесват, не съм красива, разследваха дипломата ми, но да ме нарекат мен лява, ляв кандидат, беше толкова разтърсващо за мен!" 

Оказа се, че историята за убития от комунистите дядо на Цачева, която тя драматично разкри „през сълзи“ и „за първи път“ в предизборния дебат с ген. Радев е претоплена манджа. Още през 2011 г. пред журналиста Георги Коритаров, в предаването „Свободна зона“ по ТВ+, Цачева разказва абсолютно същата история, пак „за първи път“, но без сълзи:

 “В студентските ми години бях приета за член на партията, която беше партия-държава тогава – БКП. Онези, които ме познават, знаят, че дядо ми по бащина линия е с изпълнена смъртна присъда от 1952 г. като николапетковист.", казва тя преди 5 години.

Възниква и другият въпрос – ако комунистите са убили дядото на Цачева, как тя е станала член на БКП, при положение, че за да влезеш в редиците на партията, се правеха проверки на кандидата до девето коляно за „чисто“ минало?!, питат се във „Фейсбук“.

Петър Воденски: Със „спомени за дядо“ вероятно са въоръжени всички ключови фигури в ГЕРБ, за да „доказват“, че са десни.

Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Да не забравяме: КОЙ наложиха комунизма на света

В дебата по БНТ кандидатът на ГЕРБ, Цецка Цачева изрече много неистини, но една ми направи изключително лошо впечатление, защото целеше да разплаче толкова гледащи в този момент българи с нейната история и "нарушаването" на клетвата, която е дала на смъртния одър на баща си...Тя каза, че за пръв път ще пристъпи тази клетва...А истината е, че от доста време тя я разказва по повод и без повод, явно да заличи по някакъв начин факта, ...че е била партиен секретар на БКП...Тези хора са готови да обърнат костите на близките си, за да се доберат до властови позиции...Не се спират пред нищо...Какво човешко падение.

Със „спомени за дядо“ вероятно са въоръжени всички ключови фигури в ГЕРБ, за да „доказват“, че са десни. А техните дядовци можем условно да ги назовем като дядовци със специално предназначение.

След като народът съпреживя тежкия спомен на премиера за дядо му, „утрепан от комунистите“, издигнатата лично от него за президент Цецка Цачева, да не остане по назад разказа подобна история. 

Неотдавна тя сподели: „…“В студентските ми години бях приета за член на партията, която беше партия-държава тогава – БКП. Онези, които ме познават, знаят, че дядо ми по бащина линия е с изпълнена смъртна присъда от 1952 г. като николапетковист. Аз не съм скъсала пъпната връв със семейството ми, така че в мое лице да се говори за някаква носталгия по комунистическо минало би било просто несериозно…“.

Не зная дали ще стане президент, но със сигурност ще гори в Ада, пише Петър Воденски...

Коментарът на Петър Воденски е специално за Епицентър.бг.

epicenter.bg

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!