Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БЛИЦ: Румен Радев ходил тайно в Американското посолство да обяснява, че не е руски агент!

Генерал Румен Радев е ходил на тайна среща при американския посланик Ерик Рубин, за да обяснява, че не е руски агент. Това разкриха пред БЛИЦ два независими един от друг източника.

Вероятно някой е подсетил кандидат-президента на БСП, че доскоро бе част от българската армия, която е член на НАТО и изказванията му, че ако бъде избран за главнокомандващ ще преразгледа членството в Алианса, са безумни и в разрез с официалния статут и политика на българската държава.

Следва да се отбележи, че България бе приета в НАТО през 2004 г. и оттогава всички български правителства следват евроатлантическия курс в международните си отношения.

В руския печат вече се появиха изблици на радост, че България гласува за "проруски човек". Вероятно дружеските материали са вследствие на посещението на Радев в руското посолство, където бе на гости на посланик Макаров. Двамата се видяха само два дни преди Радев да отиде на крака при Рубин.

Към момента става все по-ясно, че Радев се опитва да угоди едновременно на Москва и Вашингтон. Не е ясно и колко други дипломатически мисии е посетил през последните часове, за да получи подкрепа. 

БЛИЦ пита официално г-н Радев - по каква причина е ходил в Американското посолство и каква е била темата му на разговор с посланик Рубин?

Кандидатът за президент трябва да отговори и на още един важен въпрос - защо скри срещата си с Рубин от собствения си предизборен щаб и от медиите? 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!