Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съдия става жертва на незаконно, държавно организирано преследване

Хуейин Ли (вляво) практикуваща Фалун Гонг и бивш съдия от град Далиен, Китай, споделя своята история за преследването, на което е подложена от страна на китайския режим по време на форум на Института за мир и правосъдие "Жана Б. Крок" към университета Сан Диего, САЩ. (снимка: fofg.org)

Ли Хуейин е съдия в град Далиен, Китай, докато не става жертва на незаконно, организирано от държавата преследване, в резултат на което е изпратена в трудов лагер без съд, а властите принуждават съпруга ѝ да се разведе с нея.

През 1994 г. Ли и баща ѝ започват да практикуват Фалун Гонг (също известен като Фалун Дафа). И двамата постигат стабилно здраве чрез практиката.

Баща ѝ, пенсиониран съдебен прокурор, страдал от шест тежки заболявания, сред които високо кръвно налягане, сърдечни и белодробни проблеми. Тя също имала много сериозен здравен проблем. Ли разказва, че чрез практикуването на Фалун Гонг, те успяват да се излекуват от всички тези заболявания.

Но най-важното нещо, което тя и баща ѝ научават от практикуването на Фалун Дафа, е да следват ръководните принципи Истинност, Доброта, Търпение и как да станат по-добри хора.

"Например, аз работех като съдия. В Китай корупцията е често срещана в съдебната система. Съдиите, почти всеки ден, се сблъскват с предложения за подкуп. Почти всеки един се опитваше да ни подкупи. Много беше трудно да се отклоняват тези подкупи. Чрез практикуването на Фалун Дафа, тъй като се стремях да бъда честна и истинна, може би бях единственият съдия, който отказваше подкупи, заради което ми се носеше славата на честен и справедлив съдия", спомня си Ли.

В края на 90-те години все повече и повече хора в Китай започват да практикуват Фалун Дафа и да губят вяра в комунизма. Така през 1999 г. китайското правителство забранява практиката и започва нейното преследване.

През 2001 г. баща ѝ е затворен в трудов лагер за 16 месеца без съдебен процес и е принуждаван на робски труд. Условията и отношението са много лоши в лагера. Например, на него му е разрешено да ходи до тоалетната само два пъти на ден. Така здравето му драстично се влошава. Негово високо кръвно налягане се връща, състоянието му става критично и той е затруднен дори да ходи. Накрая го освобождават. Обаче в рамките на една седмица след освобождаването му претърпява инсулт и остава парализиран.

Ли също среща много силен натиск да спре да практикува Фалун Гонг от работното ѝ място и от страна на правителството.

Тя чувства, че е ужасно погрешно да се преследват хора по подобен начин и през април 2002 г. отива на площад "Тиенанмън" в Пекин с призив пред правителството да спре преследването на практикуващите Фалун Гонг.

"Бях отведена в полицейското управление. Те ме удряха и носът ми кървеше", спомня си Ли.

Без съдебен процес, тя е изпратена в трудов лагер за три години и е принудена да работи в продължение на 16 до 17 часа на ден. След 30 месеца тя е прехвърлена в печално известния, с извършването на брутални изтезания на практикуващи Фалун Гонг, трудов лагер Масандзя. Там е задържана за още 10 месеца.

"За да ме принудят да се откажа от моите убеждения, веднъж ме лишиха от сън в продължение на три дни и три нощи", разказа Ли.

В Масандзя тя става свидетел на много изтезания.

Например, една практикуваща настоявала да прави медитацията на Фалун Гонг. "Те завързаха цялото ѝ тяло в това положение (с крака сгънати в двоен лотос) за две седмици, докато накрая тя беше почти парализирана", каза Ли.

Трима други практикуващи ѝ разказали, че са станали жертви на сексуално насилие от страна на други затворнички, несвързани с практиката. Те използвали счупен, назъбен прът и счупена бирена бутилка, за да ги принудят да се откажат от Фалун Гонг.

Някои от практикуващите са водени в болница за изследване на кръвта.

"По това време аз не знаех защо изследваха кръвта им", казва г-жа Ли, позовавайки се на информация, станала публично достояние през 2006 г., че затворници Фалун Гонг са били систематично избивани заради органите им.

Ли е уволнена от работа, защото отказва да подпише декларация срещу Фалун Гонг. Дори след като е освободена от трудовия лагер, тя е поставена под наблюдение от местната полиция, като постоянно ѝ се обаждат и я проверяват.

Членовете на семейството ѝ също са поставени под огромен натиск, разказва тя. Съпругът ѝ, който е хирург по професия, е принуден да се разведе с нея. Дъщеря ѝ става интровертна и започва да страни от хората.

Баща ѝ умира, докато тя е в трудовия лагер, а на нея не ѝ е позволено да присъства на погребението.

"Мисля, че е много тъжно, че толкова много хора в Китай са загинали просто заради това, че искат да бъдат добри хора и да следват Истинност, Доброта и Търпение", каза тя.

Ли е една от малкото щастливци, практикуващи Фалун Гонг, която е успяла да избяга от преследването в Китай и сега живее в Америка. Тя успява да излезе извън Китай, за да посети дъщеря си, която е изпратена от бившия ѝ съпруг, да учи в колеж в САЩ. След като пристига в САЩ тя моли за предоставянето на политическо убежище.

"Надявам се, че системата на комунизма ще се срине, както в Русия, и че всички китайци ще могат да се радват на свободата", заключи Ли.

От FoFG.org, превод falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!