Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не продавайте бъдещето си - Българското общество е болно, защото загубихме човешките добродетели и духовните си ценности

Галя Александрова

Всички знаем, че на изборите се купуват гласове.

Kупуват се от малцинствата в гетата, купуват се от бедни и болни хора срещу - брашно и олио или обещания за безплатни лекарства.

Купуват се от собствениците на фабрики и фирми, които водят под строй работниците си със заплахи, че ще ги уволнят, ако не гласуват, както им е казано. Купуват се от села с възрастни хора, където 50 лева са страшно много пари. Изборите се превърнаха в търговия - открита, цинична и безочлива.

Политиката се превърна в бизнес, а бизнесмените станаха политици.

Олигархията знае, че народът е беден и гладен, затова тя купува гласовете на нашите съграждани нагло и надменно.

Олигархията кара цялата нация да продава гласа си и тази политическа проституция се превърна в нормална практика.

С откраднатите пари от разграбването на България те купуват днес отново властта. Нещо повече, с купените гласове те подменят вота на българския народ, защото утре на кметския стол и на общинския съвет няма да бъде този, който е избран от народа, а ще бъде този, който е напазарувал най-много гласове. Те отвращават и избирателите от самата демокрация.

Защо да гласувам, казвате си вие, като с купените цигански гласове в махалата те пак ще си изберат свой човек и си договарят властта, търгувайки като на борса, а изборите са само досадна формалност.

Купувайки гласовете те се държат като съвременни робовладелци. За нас, разбира се, е отредена ролята на крепостните селяни, защото основното определение, за да се признаят изборите за демокаратични, е те да бъдат свободни и честни. А крепостните селяни, които са си продали гласа, нямат право на избор, те не могат да сменят господаря си, защото ако не подкрепят листата на местния чорбаджия са обречени на глад и мизерия!

Българското общество е болно, защото загубихме човешките добродетели и духовните си ценности. Докторите разрушават здравето ни, прокуратурата руши правосъдието и законите ни, университетите рушат знанието ни, правителството разрушава държавата ни, медиите рушат информацията, религията - морала, а банките разрушиха икономиката ни.

Да си припомним закона на инките, който гласял: Ако някой е хванат да краде, за да нахрани себе си или семейството си го питат кой е вождът или господарят му, за да бъде наказан, че го е довел до състоянието да краде. И докато системата ражда паразитизъм, ограбва парите ни и заглажда ума ни с политиката си, нещата ще са все така. И ако от време на време се случва „извънредно събитие" то е, за да ни отдалечи, отвличайки вниманието ни и насочвайки ни в друга посока.

Живоът ни се превърна в театър и ни наложи само зрителната роля. Политиката се превърна в една фасада. Тя олицетворява сила и морал, които никога не притежава. Мъчи се да продължи вечното си "благоденствие", заемайки ежегодно милярди левове, които никога не ще може да върне. Корпоративната политическа власт, която държи народа като заложник, си присвоява патриотичните традиции, ресурсите и живота ни. Тя обещава да защитава свободата ни, като я превръща в свобода на експлоатацията. Когато властта и корпорациите заобикаля демокрацията и се надсмива над гласуването, когато системата гарантира, че партиите могат да се купуват и продават, когато политици си поделят обществените услуги, какво от такава система може да ни вдъхне вяра? 

Животът на обикновения българин става все по-труден и тежък. Няма сигурност, няма спокойствие, няма ред, няма законност, няма справедливост. Има престъпност. Огромна част от хората са докарани до ръба на физическото оцеляване. Все по-трудно става отглеждането на дете в страната ни.

Няма действаща икономика, има монополи - експлоатиращи народа, корпорации- източващи националните богатства, спекуланти съсипващи селското стопанство, държавен рекет, провалящ почти всеки опит за развитие на дребен бизнес. Криминално- политическите групировки, маскирани като партии са овладели властта и през няколко години си прехвърлят управлението, симулирайки избирателен процес.

Организираната престъпност е създадена и покровителствена от властта. Полицията и специализираните служби са превърнати от инструмент за защита на гражданите в"лична охрана" на правителството и инструмент за репресии над народа.

България е администрирана от правителство, готово да служи предано и да се подчинява на чужди сили. Ние сме в състояние на война! Тази война не е обявена, тя не се води с армии и бойна техника, в нея врагът не заявява ясно и открито намеренията си. Това е скрита, мръсна и подмолна война. Война от нов тип. В нея врагът ни убеждава колко голям приятел ни е и как ни мисли доброто, а същевременно работи за нашето унищожение. Това е тотална война!

Война обявена на обикновения и честен български гражданин.

Война срещу имуществото, здравето и достойнството ни!

Отрича ни се правото на спокойствие и сигурност, на достойно и нормално съществуване, отрича ни се правото на свобода на мислите ни!

И в крайна сметка – отрича ни се дори правото на живот! Това е систематичен и целенасочен геноцид срещу нас. Не продавай гласа си - ти имаш достойнство и си свободен човек. Ако го продадеш , ти продаваш своето бъдеще и бъдещето на своите деца за следващите 4 години.

Сигурна съм, че не оценяваш децата си на 50, 100 или 200лв!!!  

lentata.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!