Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Готвят бежански лагери в Ямбол и Плевен

Кунева иска България да помогне на всички бежанци

Правителството готви бежански лагер и в Ямбол

Освен в ямболското село Бояново, правителството на Бойко Борисов, готви такъв и в самия град Ямбол. Такава информация достигна до нас от няколко различни източника. В публичното пространство витаят слухове, че за тази цел от активите на Министерството на отбраната в разпореждане на областния управител на област Ямбол е прехвърлен имот с отпаднала необходимост за нуждите на армията, явяващ се казармен район, находящ се в подножието на хълм Боровец в града на Тунджа.

Явно подмяната на българското население с нелегални мигранти ислямисти е в пълен ход и правителството безропотно изпълнява заповедите на господарите си от Вашингтон и Брюксел, превръщайки България в огромен бежански лагер.

Надяваме се, че няма да се стигне до реализацията на този предателски акт за подмяна на населението на родината ни и превръщането на нашите земи в бежански лагер „България“, но с това правителство, готово за власт и пари да продаде род и родина, нищо не е сигурно.

Потърсихме за информация областна администрация Ямбол и от там ни и информираха и увериха, че няма прехвърлен такъв имот и няма планове за изграждане на бежански център в Ямбол. Искрено се надяваме и вярваме, че е така. / news-bulgaria.info

Сградите на бившето ШЗО в Плевен се оглеждат за изграждането на бежански център

Провеждат се огледи на неизползваемите сгради на бившата Школа за запасни офицери „Христо Ботев“ в Плевен от държавни институции за изграждането в тях на бежански център от затворен тип. Това заяви народният представител от „БСП лява България“ Васил Антонов по време на петъчния парламентарен контрол. Той отправи въпрос към министъра на отбраната Николай Ненчев – „Каква част от сградния фонд и съоръженията на бившата Школа за запасни офицери се използва към този момент и какви са намеренията на министерството на отбраната по отношение на бъдещото разпореждане с неизползваните имоти?“

В отовора си министър Ненчев посочи варианти за съдбата на неизползваемите сгради – обявяване на търг за отдаване под наем или безвъзмездното им предоставяне на Общината или други институции, които мотивирано заявят такова искане.

На общия и лишен от конкретика отговор, плевенският депутат репликира: „Заобикаляте актуалността на въпроса! Ще бъдат ли използвани сградите за изграждането на бежански център от затворен тип?“ Министърът отхвърли тази възможност без да изясни защо три министерства и Агенцията за бежанците от близо месец извършват проверка в бившата Школа за запасни офицери в Плевен.
„Поставих този въпрос на министър Ненчев, защото е изключително актуален. Аз, предполагам и Вие, знаем мнението на съгражданите ни от Плевен и областта по въпроса. Бих искал да чуя ясна позиция от страна на кмета и ръководството на Община Плевен. Изчакването и бездействието не са в ничий интерес“, каза Васил Антонов, когото потърсихме за коментар по темата.

Школата за запасни офицери „Христо Ботев“ – Плевен бе закрита на 28.05.2008 г. в рамките на реформата в Българската армия. В момента в част от нея се помещава Военно формирование 22160. / plevenzapleven.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!