Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът поряза мераците на Плевнелиев: Той няма да е еврокомисар! Юлияна също отказа да му даде втори шанс...

Президентът Росен Плевнелиев няма да бъде предложен за поста еврокомисар, който да наследи подалата оставка Кристалина Георгиева, пише epicenter.bg

"Плевнелиев не е сред вариантите, защото трябва да остане на президентското място до края на януари. Такава ни е Конституцията", изтъкна  Борисов. Премиерът допълни, че в понеделник ще проведе разговор с шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по въпроса. 

Припомняме, че президентът Росен Плевнелиев беше спряган от някои политико-иконимически кръгове като най-вероятен наследник на овакантения от Кристалина Георгиева пост в Еврокомисията. 

Вчера от прессекретариата на президента нито подвърдиха, нито отрекоха вероятността Плевнелиев да е българската номинация за еврокомисар. Днешната реакция на премиера обаче попарва мераците на държавния глава да се уреди с престижен европейски пост след изтичането на мандата му през януари 2017 година. 

Срещу кандидатурата на Плевнелиев за нов български еврокомисар се обяви и лидерът на опозицията Корнелия Нинова. Тя поиска от премиера да не прави постъпка за този пост преди да са минали изборите. 

Ако не стане президент, да изпратим Пламен Орешарски да стане еврокомисар. Може би това има предвид Корнелия Нинова с призива си да изчакаме. Така коментира премиерът Бойко Борисов изявлението на лидера на БСП да не бъде обявявана кандидатурата на заместника на Кристалина Георгиева, докато не минат изборите.

Те не са ни победили на парламентарни избори, откакто участваме, за да имат претенциите да ни казват кой да бъде еврокомисар, заяви още Борисов.

"Много имена мога да посоча, но не е редно, тъй като в понеделник предстоят разговори с Жан Клод Юнкер, за да се видят неговите предложения", каза Борисов.

Премиерът заяви, че президентът Росен Плевнелиев не е вариант за позицията.

Юлияна Плевнелиева заживя с новия си избранник (Развежда се с президента до края на годината)

Малцината посветени в личните драми на семейство Плевнелиев още през лятото разкриха, че уговорката е била разводът да стане факт след края на мандата му на „Дондуков” 2, но подобен срок трудно би могъл да бъде спазен от съдиите, предвид сериозната им натовареност, особено в София. По данни на „Уикенд“, делото ще се гледа при закрити врата, без свидетели и с уговорка за възможно най-малка публичност, съобщава razkritia.com.

При такъв развой Плевнелиев ще си тръгне през януари и безработен, и отново ерген.

Плевнелиев е настоял с жена му да си дадат втори шанс, но тя е била категорично против.

Публична тайна е, че Юлияна има нов избранник до себе си. Президентът също е имал връзка, докато е бил на поста си, предават от Hotarena.net.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!