Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За капак България трябва да плати на Кристалина 430 000 евро от Фонда за адаптация на новия й пост!

Красимир Каракачанов изригна в Панорама

"Аз я призовах да подаде оставка още след гласуването в ООН, а вместо това тя получи награда", обяви той и добави: "Не съм съгласен българският народ да плаща на една жена, която препоръчва България да приема повече мигранти."

След изгонвянето на Кристалина Георгиева от Еврокомисията, България ще трябва да плати 430 000 евро от Фонда за адаптация, за да се адаптира тя на новото си място като висш чиновник в Световната банка!

Тази шокираща новина съобщи кандидат-президентът на Коалиция "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов в предаването "Панорама", коментирайки поредния пирует на еврокомисарката ни.

Както Епицентър.бг съобщи, Георгиева ще стане един 25-те главни изпълнителни директори на Световната банка. Връщането й във Вашингтон не е повишение, а дипломатично изгонване от Еврокомисията след провала при изслушването й като кандидат за поста генерален секретар на ООН.

"Сега ще платим 430 000 евро от Фонда за адаптация, за да може тази госпожа да се адаптира на новия си пост", възмути се Каракачанов в студиото на БНТ.

"Тази дама, която провали българската кандидатура за генерален секретар на ООН, никога не се е интересувала от българските проблеми", категоричен е лидерът на ВМРО.

„ Аз я призовах, още след като тя стана причина за провала на нашата кандидатура за генерален секретар на ООН, да подаде оставка. Вместо това тя получава награда. Сега отива там, където отиват и много други евробюрократи и показва на кого са служили като европейски чиновници. Аз не съм съгласен българите да плащат за това”, подчерта той.

И добави: "Не съм съгласен българският народ да плаща на една жена, която препоръчва България да приема повече мигранти."

Бившият премиер Пламен Орешарски също коментира оттеглянето на Кристалина Георгиева от зам.-председателския пост в ЕК. По думите му, действията й не са изненада. „В публично изявление след провала й за шефското място в ООН прогнозирах, че мястото й се клати. И се оказах прав”, посочи той пред БНТ. 

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!