Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: Турция си иска Варна, Бургас, Странджа и Родопите. Министър Дани си трае

"На 23 март 2013 г. известният турски вестник Milliyet на базата на позиции на турското правителство, публикува карта с възможните териториални разширявания на Турция за сметка на съседите. По отношение на България е очевидно, че става въпрос за Родопите с център в Кърджали и черноморското крайбрежие до Варна." 

Това написа в профила си във Фейсбук експертът по национална сигурност и антитероризъм Боян Чуков. 

"Така виждат турските медии още през 2013 г. амбициите на Анкара. Днес се оказа, че „сърцето“ на Реджеп Ердоган е още по „обемно“ и страда методично от напориста спрямо своите комшии „териториална“ тахикардия. А нашият (по-точно не нашият) г-н Дани се прави на разсеян, пише по Фейсбук, говори за евроатлантическа солидарност, „руската заплаха“, европейски хоризонти и други спуснати от неговия попечител опорни масали", пише Чуков. 

"Вероятно предвид установеното „международно право“ в световната джунгла и дипломатическата практика, г-н Дани очаква да получи вербална нота от турското външно министерство, която да формализира сърдечните „териториални“пориви на турския президент...белким, санким или чунким си спомни, че все пак това е българската държава, която му изплаща всеки месец „трудово“ възнаграждение за това, че обслужва чужди небългарски интереси", пише още експертът. 

"От кумова срама току виж се „мръднал“ и в полза на българските граждани дето му изкарват надницата. По тази тема премиерът Бойко Борисов е перманентно „пас парол“. Той си знае защо", заключава експертът по национална сигурност Боян Чуков.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!