Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американците избиха десетки цивилни в Мосул, оправдават се: Без да искаме, станала е грешка

Американската авиация нанесе по иракския Мосул удар с приложение на бял фосфор.

Освен това, американските военни пилоти, по грешка (или невнимателност, непрофесионализъм или както се пее в една песничка » opss, i did it again») нанесоха два удара, влючително и по мирните жители. За това съобщават от изданието  Sham Today.

Видеото от авиоудара нанесен по Мосул на 20 октомври, се появи в арабските социални мрежи. От записите се вижда, как американската авиация нанася удари по Мосул, използвайки бял фосфор- вещество забранено от международното право.

Но по стара американска традиция, явно правилата, законите, общочовешките понятия, нямат особено значение за САЩ, които действат на принципа» на нас всичко ни е позволено». А после ще допълнят съвсем невинно, как ситуацията е от категорията» без да искаме, станала е грешка», или ще приложат добрата стара схема, че Русия е виновна за всичко. 

След нанасянето на авиоударите, в същият ден американски самолети правят поредна грешка: нанасят два погрешни удара в района на иракския град Киркук. Първият удар попада на подразделенията на кюрдската организация » пешмерга». Тази «поредна» грешка на американските военни коства 12 човешки живота. Вторият нанесен удар- е по жените рафидити, извършващи ритуален шиитски обряд в село Дакук, недалеч от град Киркук. В резултат на втория «грешен» авиоудар загиват десетки мирни жители.  

Малко по-рано, американската авиация, без да иска ( както вероятно ще обяснят, ако се наложи, защото такива новини се избягват по медиите- все пак вредят на имиджа им), извършва удар по детска градина, в покрайнините на Мосул.

Зловещо и нелепо звучат оправданията на САЩ, които се опитват да обяснят откровените си военни престъпления и убийства на невинни хора, с грешки. Как така, грешки? Може би утре САЩ ще бомбардира някоя държава по картата, защото командирът от някой военен щаб се е объркал? Или военните сили на САЩ събират хора, дотолкова непрофесионално подготвени и нехайни, които стрелят на посоки, хвърлят бомби където им е нужно, и където си изберат, а после ако все пак някои засече деянията им, съвсем чистосърдечно по американски изразяват удивление » о, нима? наистина ли са загинали хора, жалко, ние не се целихме там, а то виж…как е станало, много неприятно наистина».

Е, сигурно всяка страна член на НАТО може да бъде спокойна в защитата по американски- надеждни бомби за мир, пуснати с «добри намерения», на чужда земя…отнемащи човешки животи, и оправдавани с думите » грешка»?! 

news-front.info

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!