Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Божидар Димитров: Един ден соросоидите Прокопиевчета ще бъдат гонени в България като гюленистите в Турция

За Цветан Василев и компания е добре да няма политическа стабилност в страната, надявам се да не им се получи, заяви историкът

След гръмовното интервю на премиера Бойко Борисов вчера в ефира на Нова тв проф. Божидар Димитров разкри пред БЛИЦ кой се опитва да дискредитира ГЕРБ и защо няма да успее кръгът „Прокопиев-Радан Кънев”. Докога ще продължи прегръдката Прокопиев - Цветан Василев и какви рискове крие тя за България.- Г-н Димитров, защо точно преди президентските избори се оформи новата група Прокопиев - Радан Кънев?
 
- Този кръг съществува много отдавна, както се разбра от изявленията на премиера Бойко Борисов. Този кръг е „Прокопиев-Капитал” и „Америка за България”, която е основен спонсор, затова ги наричат соросоиди. Неговата цел е да руши националната идентичност на българите - на първо място. И на второ, но на равно по сила – обогатяване за сметка на държавния бюджет и на българския народ. Не може да не се забележи, че те правят всичко необходимо, за да спрат развитието на България в определени сектори и поне засега, за съжаление, го правят доста успешно. Аз съм убеден, че един ден - и той не е много далеч, соросоидите Прокопиевчета ще бъдат гонени в България, на законна основа, по същия начин, по който сега се гонят гюленистите в Турция. Сега може би е назрял моментът и за Бойко Борисов, който иначе е много внимателен в отношенията си с различни групировки в нашето общество. Изглежда му е дошло вече до гуша и затова ги разобличи в известното си телевизионно участие по Нова телевизия. Надявам се това да послужи като карт бланш за много хора, които досега са мълчали по въпроса. И веднага искам да подчертая, че аз не съм от тях и съм водил люти схватки по различни въпроси, свързани главно с реставрацията на паметници на културата в България.  

- Как така се промени отношението на Прокопиев към Цветан Василев – от твърдения: „Ще ме убива”, а сега пуска интервюта на Цветан Василев в медиите.

- За съжаление не съм започнат с техните парично-стокови отношения. Очевидно е, че има нещо в миналото. Очевидно е, че Цветан Василев, от когото всички бягаха като дявол от тамян, в момента убеждава някои хора, че с парите, които е откраднал, е възможно да промени политическата ситуация в България, а и своята съдебна ситуация. И затова г-н Прокопиев се е прегърнал с него. Докога - ще видим. Понякога сметките излизат криви и тогава Василев може да повлече в тресавището г-н Прокопиев.

- Искат дискредитирането на ГЕРБ, ще успеят ли?

- Мисля, че няма да успеят по една проста причина - ГЕРБ е единствената стабилна партия в момента - със здрави структури. Всички останали са така разбишкани на по няколко крилца и перца. И ще бъде просто грехота и безотговорност спрямо държавата да се разбие единствената партия, която би могла да управлява България. Знам, че за Прокопиев, Цветан Василев и компания е много добре в България да няма стабилност и стабилна политическа сила, която да управлява. Народът е измислил една поговорка: „Шараните се ловят най-добре в мътна вода”. Надявам се че, няма да им се получи.

Интервюто взе: Яна АТАНАСОВА 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!