Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хитлеристите първи са летели в Космоса!?

„За първи път ние отидохме зад пределите на атмосферата благодарение на нашата ракета“, заявил ученият, радостно вдигайки бокал.

И още: „Настъпва нова ера на транспортиране – космическото транспортиране“, казал същия този ден ученият.

Ученият бил Валтер Дорнбергер – на снимката.

Валтер Дорнбергер

Било 3 октомври 1942 г. и Дорнбергер бил нацист. Той и неговият екип най-накрая приключили работата си над балистичната ракета А-4 (по-известна като Фау-2), която за първи път в историята е изстреляна в Космоса.

Когато нацистите изгубват войната, техните мечти за космически пътешествия потънали заедно с тях. Победилите ги нации заграбили за себе си всички технологии и разработки, които намерили. Някои учени Сталин убедил да сътрудничат, а които не успял – просто ги заставил. САЩ на свой ред стартират операция „Кламер“, наемайки почти 500 нацистки учени, за да помогнат на американците да пресъздадат ракетата А-4.

И в двата случая разработката на новите проекти се увенчала с успех. Започва космическата надпревара. Създадена е американската космическа агенция НАСА, която е основана от оневинени от САЩ нацистки учени.

Между другото Вернер фон Браун (с гипсираната ръка на снимката), в един от документалните филми на Нешънъл джиографик казва пред камери без никаква усмивка или пък някакво по-специфично вълнение по повод успехите на хитлеристка Германия в това направление „… и извънземните ни помогнаха малко“.

А вече като непотвърдена информация се говори, че нацистите дори са стъпвали на Луната по онова време. Кой знае каква е истината, като нищо и това може да се окаже вярно, като се има пред вид какви неща започнаха да изскачат за НЛО от официални разсекретени документи на тайните служби по света.

snaiper-bg.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!