Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Правителството да реагира на скандалните изявления на Ердоган! България не е част от някаква нова част от Османска империя, а е... 

/КРОСС/Външно министерство и Министерски съвет да реагират незабавно на скандалните изявления на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. България не е част от някаква нова част от Османска империя, а е суверенна държава, която ще защитава своята гордост.

За това призова от трибуната в парламента Красимир Каракачанов в декларация от името на парламентарната група на Патриотичния фронт и посочи, че Република Гърция вече е реагирала.

В турското етническо землище Ердоган вкарва Солун, Кърджали, Варна и какво ли още не. Турция не е само Турция, казва Ердоган, но и Кърджали, и Варна наред с Алепо, Ербил, Мосул, островите в Бяло море, Кипър.

По повод новите внесени промени в Избирателния кодекси Каракачанов заяви, че в последната седмица гнусно се е спекулирало, че Патриотичният фронт е бил причина да се ощетяват права на наши сънародници зад граница да гласуват.

Той поясни, че първоначалното предложение на Патриотите е било да няма ограничение на броя на избирателните секции в чужбина за страни от ЕС. Ограниченията са за Турция, която контролира вота там и се меси недопустимо във вътрешните ни работи.

Патриотите за пореден път са били прави в исканията си с оглед претенциите на неоосманиста Ердоган, изказани наскоро.

Промените, които утре пак ще променяме в кодекса, се държат на неразбирането на държавния глава и нежеланието му да се защитят националните интереси, каза Красимир Каракачанов.

Той призова и колегите си парламента да не проявяват „партизанщина", а да подходят националноотговорно, съобразявайки се с реалните факти.

cross.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!