Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Измислиха схемата за Турция - в една комисия няколко урни, пак Ердоган ще решава изборите...

Докато в парламента усилено мислеха как да излъжат избирателите на Патриотичния фронт, че няма да се гласува в Турция, в ЦИК изборната схемотехника измисли как номерът да мине. Повече секции няма да се откриват, и така Валери Симеонов ще може пред хората си да се оправдае, че се бори за българската кауза. Но ще се позволи да има по "повече от една урна" в секция. Т.е. фактически в Турция ще може да има секции с по няколко урни, т.е. такива където накрая ще могат да се изброят по в пъти повече гласове.

Обикновено в една урна има до около 1000 бюлетини. И 1 урна съответства на 1 секция. Но при повече урни на секция, ще може да видим и секции с по 10 или 20 хиляди гласа.

Всъщност, въпросът с бюлетините е вторичен. В Турция няма комисии и няма кой да контролира колко са бюлетините. Просто се пишат протоколите. Ограничението за секциите реално намаляваше броя на написаните протоколи. Сега това ограничение пада и Ердоган ще може да прелее колкото си иска гласа на Цецка. А ограничението на Валери Симеонов за броя на секциите ще остане една чудесна лъжа за пред избирателите.

В крайна сметка - всички са доволни. Патриотарите остават при парите в коалицията, без да се вижда, че са продали интересите ни в Турция. ГЕРБ ще получат около 100 хиляди гласа за Цецка. А Реформаторите ще качат няколко стотин гласа за Трайчо от Англия.

Ако изборите приключат в полза на Цецка с по-малко от 100 хиляди гласа разлика, очевидно ще излезе, че Ердоган е назначил президента ни. Има все пак шанс това да не стане, защото се очаква преднината на БСП на втори тур да е по-голяма. Но в комбинация с други изборни шашми, е възможно Цецка да бие дори при реална преднина за Радев от 200-300 хиляди гласа (8-10%).

ГН, gudelnews.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!