Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германски генерал отсече: Ако Русия каже, в Сирия и врабчетата ще ходят пеша (ВИДЕО)

Експертът каза истинската причина за провала на примирието в Сирия

Глас на разума в европейското общество все пак има, още повече, че той е в експертното общество. Германският генерал в оставка Харалд Куят по време на телевизионно предаване по канала ARD на Анна Вилл разказа каква е истинската причина за прекратяването на примирието в Сирия.Гостите в студиото на Анна Вилл, освен бившия председател на военния комитет на НАТО Харалд Куят, в този ден бяха посланикът на Русия в Германия Владимир Гринин, бившият посланик на САЩ в Германия Джон Корнблюм, депутатът от ХДС Норбърт Рьотенген.
 
Военният специалист отбеляза, че Европейските медии едностранчиво информират за ситуацията в Сирия, примирието е нарушено не от Русия и Сирия, а от САЩ, които нанесоха удари по позициите на сирийската армия.

„Бомбардировките в Алепо са хуманитарна катастрофа, но това е само част от истината. Западът също бомбардира в Сирия и там също загиват деца и жени, мирни жители.  Трябва да покажем цялата истина. Истината е, че и двете страни не изпълняват споразуменията, които бяха пробив и първа стъпка към края на военните действия и мира в Сирия. Факт е, че САЩ нарушиха тези споразумения, мотивирайки се с авиоударите на сирийската армия, но тези удари започнаха, след като самолети на водената от Вашингтон коалиция удариха позиции на сирийската армия”, каза генералът.

„Американците също не са готови да разделят семената от плявата. „Ан Нусра” наистина е терористична организация, която обаче години наред се въоръжава и обучава от САЩ, още преди Русия да се намеси в Сирия”, добави експертът.

Що се отнася до въздушното пространство, Куят каза: „Ако бъде установено примирие, то това автоматически означава затварянето на въздушното пространство... Сега постоянно се спекулира с това... Русия има абсолютно превъзходство във въздуха. Без разрешението на Русия никой не лети – нито немците, нито американците. Ако руснаците поискат, и врабчетата ще ходят пеша. До толкова силно доминират руснаците въздушното пространство. Цялата тази дискусия на Запада за затварянето на въздушното пространство цели отвличане от вниманието от основния проблем – постигането на примирие”.

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!