Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандал с дипломата на Цецка

По неизвестни причини пресцентърът на ГЕРБ разпространи дипломата на Цецка Цачева. Вероятно, за  да се уверим, че тя е завършила висше образование, в което досега никой не се бе съмнявал, но с която не се доказа дали е била приета по т.нар. програма РабФак, по която млади партийци и ударници като тогавашната стругарка от села Драгана, са приемани без изпити и са пускани без много зор и с по-високи от оценките на редовно учещите право. Понеже на дипломата, която бе публикувана обаче липсват сериозни реквизити - от името на университета до други важни неща, се появиха коментари за автентичността й и бяха предизвикани съмнения, да не говорим за не дотам подходящия за хвалба успех 4,66. Във Фейсбук Елена Банова, която е завършила в онази епоха, анализира: "И какво излиза?

Моделът на дипломата на Майката на нацията не е този,дето са истинските дипломи...Ръкописно поставеният номер на дипломата не е по стандарта...ГЕРБ, защо пуснахте това копие...".

Според Маргарит Мицев, известен юрист и бивш депутат, такива са били тапиите по онова време, макар той да е бил малко по-рано студент. Други коментатори предполагат, че може Цачева да е завършила филиал на СУ, както бе направила нейната бойна другарка и съавторка на подменянето на текстове и публикуването им, без да са гласувани в Държавен вестник - непознат преди правен абсурд и престъпление - фамозната Искра Фидосова. Напомняме, че нейният кадър Иван Славчов, бивш таксиджия, продължава да бъде главен секретар на Народното събрание - т.е.шеф на администрацията на парламента. Цачева го назначи 2 дни, след като бе глобен с 3000 лв. за нагласената поръчка на лимузини за НС на стойност 3,8 млн. лв. Миналия четвъртък Славнов пусна решение за изпълнение на поръчка за 1,68 млн.лв., спечелена от фирма без права да продава преките полети София - Брюксел, София - Берлин и другите най-нужни на депутатството дестинации.  

19min.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!