Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин отсече: Западът и на първо място САЩ са виновни за Сирия!

Руският президент Владимир Путин определи като политическа реторика обвиненията срещу Москва за извършени военни престъпления в сирийския град Алепо, съобщи Би Би Си.

“Убеден съм, че западните ни партньори, на първо място САЩ, са отговорни за ситуацията в региона изобщо и в Сирия в частност”, каза той в интервю за френската телевизия TF1.

В неделя френският президент Франсоа Оланд заяви, че са извършени военни престъпления против цивилните в източната част на Алепо, подлагана на интензивни бомбардировки от сирийския режим и руския му съюзник.

Обвиненията на Оланд доведоха до охлаждане на отношенията между Франция и Русия, а Путин отмени планираната си визита в Париж. Руският президент обясни, че въздушните удари са насочени против фронта “Ан Нусра” - “организация, която винаги е била смятана за част от “Ал Кайда”.

Той добави, че не може да бъде позволено на терористите да шантажират целия свят, като вземат заложници и колят затворници.

Според спасители за два дни бомбардировки в Алепо са били убити 150 цивилни.

В. “Уолстрийт джърнал” твърди, че ЕС обмисля нови санкции срещу Москва заради ситуацията в града. В същото време стана ясно, че руското посолство в Дамаск е попаднало под минометен обстрел. Никой от служителите на мисията не е пострадал.

В телефонен разговор с Путин френският президент Франсоа Оланд и германската канцлерка Ангела Меркел са настояли за постигане на примирие. Възможността за ново примирие ще бъде обсъдена в събота и неделя на две срещи в Лозана и Лондон на външните министри на Русия, САЩ, Турция, Катар, Иран, Саудитска Арабия.

novini.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!