Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антон Тодоров разкри още подробности за тъмното минало на скандална директорка в МО

Росица Русева изпълнява поръчка и зад гърба й стоят много хора, включително министърът на отбраната

Спечелих дело срещу Цветан Василев, спечелих и срещу Росица Русева. Това заяви по Канал 3 политологът Антон Тодоров, който спечели дело за клевета. Той отиде в съда, след като една от най-близките сътруднички на военния министър Николай Ненчев от младежкото движение на БЗНС Росица Русева не получи допуск за класифицирана информация като шеф на дружеството „Снабдяване и търговия“ на МО. Тогава той обяви в национален ефир, че има три регистрации за проституция. Впоследствие Русева бе отстранена от министерството. На въпроса, от къде има информация за скандално назначената от Ненчев Русева той отговори, че са важни фактите, а не как се е сдобил с информацията.

"Оказа се, че дамата наистина е проституирала в миналото и има доста криминални регистрации", допълни той.

По думите му Русева изпълнява поръчка и зад гърба й стоят много хора, включително и министърът на отбраната Николай Ненчев. Водещата Мая Костадинова съобщи, че е поканила министъра в Канал 3 и очаква реакция от ведомството.

"Самата съдийка каза, че е странно, че тази госпожа тръгва да съди някого, като знае какво е правила", добави той. В досието на Русева е отбелязана проституция като малолетна, както и криминално проявени съпруг и син. "Цялата история около нея е много мръсна", добави политологът. 
Тодоров продължи със скандалните си твърдения и попита в студиото.

"Министър Ненчев като войник отклонявал ли се е от военна служба, имал ли е катастрофа и комуникирал ли е с ВКР? Той е участвал и във фондация с Росица Русева. И тази фондация участвала ли е в открадването на три имота на депутат от БЗНС и прави ли се проверка от прокуратурата? Аз задавам тези въпроси, но знам отговорите", коментира още Тодоров и каза, че е готов да отиде в съда, където да докаже твърденията си, ако военният министър има кураж да го направи.

Фондацията, в която Ненчев и Русева участвали се казва "Селска чест". И още едно съвпадение - военният министър и неговата вече бивша служителка са от едно и също село - Кукорево.

Антон Тодоров добави, че е доволен от решението на съда, защото в момента 4-5 журналисти, които търсят истината, са подсъдими. Някои от тях не можели да си платят съдебните разноски. 

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!