Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Записки по Цецкините бисери

"Желязната завеса бе на Изток от Берлинската стена", каза Цецка Цачева в деня, когато Америка чества откриването си. Великите географски открития и гениалните грешки, както се убеждавате не са патент само на Христофор Колумб.
Откривател на Новия свят е и кандидатът за президент на най-голямата българска партия. "Столици като Русия" и "Брюксел - държава в ЕС и НАТО" са нейните най-често цитирани бисери.

Че България е взела сърцето на Европа на подбив показваме и с чутовната ни тамошна посланичка с шапото - бившата счетоводителка в пазарджишкия ДАП, чийто имидж стана обект за развеселяване на унилата ни нация не по-малко от бума на вицове за Цецка Цачева.

Като се върнем на уроците от пети клас - в момента, когато по география се учи за Брюксел и Русия, по биология се предават различните видове фауна - от безгръбначните през птиците до млекопитаещите животни. Като обобщение на цялото това човешко знание Цецка Цачева от трибуната на парламента обяви нелетящите птици петли за безгръбначни животни.

Не е ясно как е завършила прословутия си РабФак - работническия факултет, в който без изпит и много зор приемали и изучавали най-младите членове на партията от господстващата по времето на соца работническа класа като стругарката от село Драгана, след като един от трите възлови предмета е измисленият Научен комунизъм. Защо се съмняваме ли? Ами, защото по телевизията Цачева най-отговорно заяви, че не би станала член на Българската комунистическа партия на 20, както е сторила. Ще попитате защо? "Влязох в БКП, защото нямах достатъчно информация", рече Майката на нацията. Ако е вярно, че е стигнала десетина години по-късно до партиен секретар, което до момента тя не е коментирала официално, но опозицията го твърди, колко ли време й трябва, за да й светне. В случая и изобщо.

И с математиката май не е много добре. Определи заплатата на мъжа си като "малка", изчисли я на 1200 лв., пък от работата на архитекта на гробищни паркове - Ръководство въздушно движение, срещу неговата длъжност дават десет пъти повече - 12 000 лв. с всички бонуси и придобивки.

Историята също не ще да е била от силните дисциплини на Цачева. Защото, който знае нещичко за евреите и Втората световна война не би изръсил: "Имам среща с едни баби от Холокоста". България все пак се гордее, че е спасила своите евреи точно от Холокоста.

Сигурно в тази посока може да се ръсят още и още перли от бисерната огърлица с лафове на Цецка Цачева, по-въздействаща от наниза на фотошопнатите й предизборни плакати...

Сякаш в потвърждение на изречението, което обобщава цялата ни история, в това число онази нейна част с президентите на България:
"И след това станало още по-лошо".

19min.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!