Следвайте "Буднаера" в Телеграм

100 дни президентство във Филипините: Дотерте унищожава наркобизнеса и прекъсна връзките със САЩ

Родриго Дотерте сравни войната срещу дрогата с „Холокоста на Хитлер” и прекъсна връзките със САЩ

Войната на президента на Филипините срещу наркотиците достигна нови впечатляващи мащаби, след като убитите надминаха 3700 и застраши 65-годишният военен алианс със САЩ, пише blitz.bg.

Бомбастичният президент Родриго Дутерте сензационно разтрогна съюза, като нареди на американските военни да напуснат страната.

Стъпката е реакция на недоволство на световния елит от убийствата на наркотрафиканти и престъпници, извършвани от поели закона в свои ръце хора и специално обучени полицейски екипи.

Филипинският президент, наричан още „Наказателя”, е силно порицаван заради мащабите на борбата му с наркобизнеса на световния елит. Убитите във войната срещу дрогата за по-малко от 3 месеца надминаха 3700, съобщава Al Jazeera.

Дутерте даде начало на войната в рамките на своите предизборни обещания, а тя доведе до масово унищожаване на наркобизнеса на елита – средно по 36 наркотрафиканти и наркоразпределители са били убивани всеки ден по време на първите 100 дни на неговото управление. Снимки, разпространени в мрежата, показват ужаса на изчезването на наркотрафика в страната без да спестяват нищо.

Дуерте започна борбата с дрогата, след като заяви, че най-малко 3.7 милиона филипинци са пристрастени към метаамфетамините. Той също призова гражданите да вземат нещата в свои ръце и да организират заедно с полицията тайни отряди на смъртта.

Покрай мокрото обаче гори и сухото. Трагично бе убито петгодишно момиче. То загина, когато стрелци са открили огън по дядо ѝ и баща ѝ, които са пушили амфетамини.

Страхът да не бъдат застреляни накара дилърите на дрога да се предават доброволно на полицията. До момента арестите са надвишили 26 000.

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!