Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Форбс": България се управлява от тъпоумен интригант-сървайвър

Невижданият резил с номинациите ни за ООН започна да дава вторични удари, които могат да се окажат по-тежки от основния. В западните медии държавани ни е подложена в добрия случай на критика, а в лоши - на осмиване.

Един от най-острите кинжали, които ни забиха, направи авторитетното издание "Форбс". То не само посочи пълния провал на държавността ни, но отправи и директни обидни думи към премиера, които фактически обиждат и страната. Бойко Борисов е наречен "тъпоумен интригант-сървайвър". Да, това е излязло и фактически е направило страната ни да изглежда като бананова република. Някаква мутра там се настанила - незаменима и непогрешима, и непоклатима какъвто и резил да направи.

Точният текст на "Форбс" е следния:

"...Ако България беше нормална страна в добро здраве, премиерът й сега щеше да е подал оставка и правителството да е паднало. Защото решението за подмяна на номинациите бе лично на министър-председателя. Той направи това, въпреки че знаеше, че две трети от българските граждани предпочитат първия си кандидат.

Бойко Борисов е името на този премиер - дълбоко посредствен, дори тъпоумен интригант-сървайвър, съвсем в политическите традиции на региона. Той излезе за първи път на преден план като бодигард на последния комунистически лидер в България. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му..."

Твърде вероятно е вторичните удари да продължат още доста време, и никак не можем да очакваме, някой от тях да е положителен. Това е една от причините подобни хазартни ходове да се избягват в международната дипломация - просто загубите при провал стават гигантски, сравнени с хипотетични ползи при успех. По-добре е да не се забъркваш, отколкото в 9 от 10 случая да търпиш щети после с години наред. Тежкият хазарт в дипломацията се случва много рядко, и поради тази причина, видни западни преподаватели по международни отношение, вече обявихи, че българският казус ще влезе в учебниците по история. Като пример "как да не се правят нещата"...

ГН, gudelnews.com

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!