Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рокфелер: Мир между САЩ и Русия никога няма да има. Третата световна война е неизбежна

Стивън Рокфелер (в ляво и дясно) и Дейвид Рокфелер (старият в средата)

Представителят на четвъртото поколение на семейство Рокфелер, Стивън Рокфелер счита, че да се провокират граждански протести в Русия е съвсем реално. По мнението на Рокфелер за това е необходимо да се нанесе на Русия поражение на геополитическата арена. Той заяви това в интервю за американски медии.

Най-интересните изказвания

„Тези, които се надяваха, че влошаването на икономическата ситуация ще предизвика вълна от протести, грешаха . Руснаците са свикнали с различни кризи и приеха налагането на санкции като обявяване на война. “

„Путин не е толкова значима фигура за руснаците, колкото им изглежда на някои на Запад. Путин е руският лидер, но не е вожд. И по всяко време лидерът може да загуби своя авторитет. “

„Русия не е готова за граждански протести, трябва повече време. За да се взриви страната отвътре в сегашната ситуация, е необходимо да се нанесе на Русия поражение на геополитическата арена. Най-болното място за руснаците – това е Украйна. Поражението в Донбас може да струва скъпо на руската власт и Путин знае това. В случай на провал в източната част на Украйна всички ще обвинят него за това. “

„Мир между САЩ и Русия няма да има никога. Американците обичат да диктуват своите условия, а руснаците са бунтари. Русия не бе покорена в 90-те години, няма да бъде покорена и сега. Дори в случай на успешно разрешаване на настоящата криза, след няколко години руснаците ще поискат реванш. “

Стивън Рокфелер е сигурен, че Третата световна война е неизбежна. Той заяви това по американска телевизия.

„Сегашната ситуация ми напомня на ситуацията, която бе в началото на ХХ век, преди Първата световна война. Виждаме два съюза на мощни държави (Съединените щати с ЕС и Русия с Китай и Иран), които се опитват да доминират и не искат да отстъпят. Никога в историята подобно нещо не е свършвало с мир. Аз съм сигурен, че Трета световна война ще има“, казва Рокфелер.

Рокфелер изключва вариант за разпадането на Русия по съветски тип.

„Днес Русия абсолютно не прилича на Съветския съюз. Съветският съюз се състоеше от републики, които бе възможно да бъдат подтикнати да се отделят, като им се обясни, че сами ще имат по-добър живот. Което всъщност се случи.

Но нека да говорим обективно, по-голямата част от населението на тези републики не получи по-добър живот, така че аз мисля, че сепаратистките настроения в Русия са обречени на провал. Необходимо е да се преговаря с руснаците, или ще има война. Аз вярвам, че споразумение няма да има“, казва Рокфелер.

А 80-годишният представител на династията Ротшилд в медийните коментари на САЩ се изрази рязко за сегашните отношения между Русия и Съединените щати.

„Аз не бих нарекъл тази криза нова Студена война. Между Съветския съюз и Съединените щати нямаше никакво сътрудничество, а днес Съединените щати и Русия си сътрудничат в много сфери. Мисля, че Западът никога няма да изостави Русия, защото Русия е привлякла много чуждестранни инвеститори, които виждат много възможности за техните компании „, казва Ротшилд.

Той също така казва, че днес в Русия има много приятели на САЩ, които трябва да се поддържат.

„В днешна Русия има много поддръжници на САЩ, както сред елита, така и сред обикновените граждани. Прозападното правителство в 90-те години не успя да да доведе замислените реформи до логичен край, инициативата взеха други хора. А днес руският президент е твърде амбициозен, но не очаквайте Запада да се откаже от плановете си,“ смята Ротшилд.

Източник: cenznet.com, nepoznato.energetika-bg.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!